Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Νέο κήρυγμα από τον παπά Λουπασάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Νέο κήρυγμα από τον παπά Λουπασάκη

Αναλυτικά τα όσα είπε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας

Νέο κήρυγμα έκανε ο παπά-Δημήτρης Λουπασάκης στους πιστούς που βρέθηκαν σήμερα (6/11) στη Θεία Λειτουργία στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο παπά-Δημήτρης απευθύνθηκε στους πιστούς ευχαριστώντας τους για την στήριξή τους και καλώντας τους να προσεύχονται και να αγαπούν τον Σταυρό.

«Ένα πράγμα έχω μόνο να σας πω – σας αγαπώ, σας ευχαριστώ– Ο Σταυρός είναι η ζωή μου, η ταφή μου, η ανάστασή μου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου θα τεθεί για προσκύνημα», είπε, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεσή του και το τελεσίγραφο λίγων ημερών που είχε δώσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, το οποίο έχει ωστόσο λήξει, χωρίς περαιτέρω εξελίξεις.

Σημειώνεται πάντως πως το γνωστό -και ανοιχτό- ζήτημα με το παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, τον εφημέριο παπα-Δημήτρη Λουπασάκη κ.λπ. δεν απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης  Μυστήριο με το θαμμένο εκκλησάκι στη βίλα του Αντώνη Ρέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον επισήμως και σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η ΔΙΣ η οποία συνήλθε την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ασχολήθηκε με μία σειρά άλλων θεμάτων, αλλά χωρίς να εξετάσει ή να λάβει κάποια απόφαση για τη μετάθεση του παπα-Δημήτρη ή οτιδήποτε σχετικό.

Αντιθέτως, τη ΔΙΣ απασχόλησε η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή, περί δήθεν «μετατροπής των αθηναϊκών σχολείων σε κατηχητικά». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε επί του θέματος δια της ανάγνωσης της από 26/10/2022 επιστολής την οποίαν έχει απευθύνει στον κ. Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.