Αγιον Ορος: Εκοιμήθη ακόμη ένας μοναχός από κορονοϊό

Θεσσαλονίκη Άγιον Ορος

Είναι ο 5ος μοναχός που χάνει την μάχη με τον ιό

Ζωές συνεχίζει να θερίζει ο κορονοϊός στο Αγιον Ορος και θύμα του αυτή την φορά έπεσε ο πατέρας Ταξιάρχης ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον ιό και εκοιμήθη.

Ο πατέρας Ταξιάρχης είναι ο 5ος μοναχός που έχασε την μάχη με τον κορονοϊό στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Αγιον Ορος, όπου το τελευταίο διάστημα η διασπορά υπήρξε ταχύτατη, καθώς σχεδόν το σύνολο των μοναχών ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και από τους 40 περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα. Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως άλλωστε και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται. Πληροφορίες της voria.gr αναφέρουν ότι σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το περασμένο Σάββατο εκοιμήθη ο πατέρας Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορονοϊό ο πατέρας Δαμιανός και ο πατέρας Πορφύριος. Πριν από δύο εβδομάδες ο πατέρας Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *