Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Τι είπε ο γιατρός του για την «μάχη» με τον καρκίνο

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από την ζωή σε 43 ετών.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο Κοσμάς Ηλιάδης, Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, τον οποίο ανέφερε ονομαστικά, ευχαριστώντας τον ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο τελευταίο μήνυμα του.

Όπως είπε ο γιατρός, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν εκείνος που με το μεγαλείο ψυχής και την επιμονή του, έκανε εφικτό να καταφέρει να επιβιώσει για υπερδιπλάσιο χρόνο από ότι συνήθως οι ασθενείς με καρκίνωμα NUT.

«Πραγματικά τα ψυχικά του χαρίσματα ίσως ξεπερνούν αυτά των Ολυμπιακών Αθλημάτων που μετείχε και κατάφερε να κερδίσει τα αργυρά μετάλλια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Εφυγε" από τη ζωή ο γνωστός "ροκάς" Αλέξανδρος Πέρρος

Είχε ένα μεγαλείο ψυχής και ήθελε να το παλεύει πάντα. Αυτό έδινε κουράγιο και στους ογκολόγους που είχαν κάνει θεραπεία πριν και συνέχισαν μετά, με μια ασθένεια που ήταν προχωρημένη πια και οι πιθανότητες να κρατήσει αυτό το διάστημα ήταν μηδενικές.

Με τις θεραπείες και τον συντονισμό όλων των γιατρών, πέτυχε αυτό, που στην αρχή φαινόταν αδύνατον και σίγουρα σε όλη αυτή την πορεία έπαιξε μεγάλη σημασία ότι ο ίδιος είχε το σθένος να το παλέψει όπως το πάλεψε».