Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλέξης Κούγιας

Τι είπε για το ενδεχόμενο εκδίκασης της υπόθεσης στην Ελλάδα

Για την κατάσταση της δικαιοσύνης στη χώρα και την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή “MEGA Καλημέρα”.

Σχετικά με την καταγγελία της 38χρονης σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες σχολίασε ο κ. Κούγιας: «Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο την άσκηση μίας ποινικής δίωξης που είναι η αρχή της διερεύνησης, δικαστικά πλέον, μίας καταγγελίας».

«Περίεργη η ιστορία»

Και συμπλήρωσε σχετικά με την υπόθεση: «Εδώ βλέπω πραγματικά μία περίεργη ιστορία. Στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία. Έχουμε μία δικηγόρο που γνωρίζει τα όρια του αυτόφωρου, δεν κάνει καταγγελία εντός του 48ωρου για το αυτόφωρο.

Το δεύτερο είναι ακόμη κι εκτός του 48ωρου, αν γίνει καταγγελία για βιασμό, αμέσως πηγαίνει το θύμα στον ιατροδικαστή κι εφαρμόζεται η διαδικασία του εντάλματος συλλήψεως, ούτε αυτό είχαμε εδώ. Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών».

Διαβάστε επίσης  Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Κούγια για τον αγώνα Αρης – ΑΕΚ

Επίσης ο ποινικολόγος τόνισε: «Εδώ το ζητούμενο είναι αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Γεωργούλης, ότι τώρα το πληροφορήθηκε. Κι εδώ υπάρχει μία άλλη έλλειψη, υποχρεωτικά πριν ασκηθεί ποινική δίωξη πρέπει να κληθεί ο φερόμενος δράστης να δώσει εξηγήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακυρότητα στην διαδικασία».

«Αυτό που μπορεί να ζητήσει είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα»

Σε ερώτηση αν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα ο Αλέξης Γεωργούλης ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε: «Υπάρχει το άρθρο 8 στον Κώδικα που λέει ότι για τον Έλληνα πολίτη υπάρχει μία δυσμενέστατη πρόβλεψη νομική. Μπορεί να δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε ο Αλέξης Κόυγιας: «Για εμένα η ανάρτηση της καταγγέλλουσας είναι μία αρνητική συμπεριφορά».