Αμερική: Συνεχίζουν να πίνουν χλωρίνη για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό

φάρμακο ΗΠΑ φαρμάκων κορονοϊό

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών οι Αμερικανοί συνεχίζουν στο ίδιο… τέμπο

Παρά τους μήνες που έχουν περάσει, με προειδοποιήσεις επί προειδοποιήσεων, ότι δεν είναι ασφαλές, ορισμένοι Αμερικανοί εξακολουθούν να προσπαθούν να αυτοθεραπευτούν από τον κορονοϊό, πίνοντας… χλωρίνη.

Ωθησαν, έτσι, τους αξιωματούχους της Τζόρτζια να στείλουν μια προειδοποίηση ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια έστειλε επείγουσα προειδοποίηση ενάντια στην κατανάλωση διοξειδίου του χλωρίου, ενός προϊόντος χλωρίνης.

Ο κυβερνήτης Brian Kemp έχει ενημερωθεί ότι το τμήμα λαμβάνει αναφορές σχετικά με κατοίκους που χρησιμοποιούν διοξείδιο του χλωρίου για να “θεραπεύσουν” τον κορονοϊό.

Ο FDA (ο αμερικανικός συνδυασμός ΕΦΕΤ και ΕΟΦ) προειδοποίησε από τον Απρίλιο σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση προϊόντων διοξειδίου του χλωρίου, ως θεραπεία κατά της Covid-19.

Το διοξείδιο του χλωρίου μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς, μεταξύ άλλων δυνητικά επικίνδυνων για τη ζωή παθήσεων.

“Τα προϊόντα διοξειδίου του χλωρίου δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά για οποιαδήποτε χρήση, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της COVID-19”, δήλωσε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια, προσθέτοντας:

“Το διοξείδιο του χλωρίου είναι τα δραστικά συστατικά που περιέχονται σε απολυμαντικά και έχουν πρόσθετες βιομηχανικές χρήσεις. Δεν προορίζονται για κατάποση από ανθρώπους”.

Η χρήση οικιακών απολυμαντικών για τη θεραπεία της Covid-19 έχει γίνει ένα ανησυχητικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην οποία δεν έχει συμβάλλει εποικοδομητικά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προτείνει μη εγκεκριμένα και με μη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα φάρμακα.

Διαβάστε επίσης
Kορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (19/8) δωρεάν rapid test

Σε συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο, ο Τραμπ πρότεινε εσφαλμένα την ένεση χλωρίνης ως πιθανή θεραπεία, οδηγώντας τους κατασκευαστές της Lysol να εκδώσουν μια δήλωση λέγοντας “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγούνται τα απολυμαντικά προϊόντα μας στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)”.

Ο Τραμπ πρότεινε επίσης την υδροξυχλωροκίνη ως προληπτικό μέτρο κατά του κορονοϊού, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε αναποτελεσματικό έναντι του Covid-19.

Τριάντα. Τόσες είναι οι κλήσεις σχετικά με την κατανάλωση απολυμαντικών σπιτιού, που ελήφθησαν από το Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων της Νέας Υόρκης, κάμποσες ώρες αφότου ο Τραμπ έκανε τα σχετικά σχόλια.

Αυτό το νούμερο είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των κλήσεων που δέχτηκε το Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων σχετικά με την κατανάλωση απολυμαντικών, τον προηγούμενο χρόνο.

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα αντιμετωπίζει κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αφού οι εισαγγελείς λένε ότι πούλησε δεκάδες χιλιάδες μπουκάλια “Miracle Mineral Solution”, μια τοξική χλωρίνη που κυκλοφόρησε ως θεραπεία για την Covid-19.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.