Ανείπωτος πόνος στον Γρανίτη Δράμας: Η Ελλάδα “αποχαιρέτησε” τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Γρανίτης Νευροκόπι Δράμας κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη πιλότου Phantom

Συντετριμμένοι οι γονείς και η σύντροφος του

Στον Γρανίτη Δράμας τελέστηκε η τελετή ταφής του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη που έχασε την ζωή του ανοικτά της Ανδραβίδας όπου και συνετρίβη το Phantom που ήταν κυβερνήτης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι με πλήθος κόσμου να βρίσκεται εκεί, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας συντετριμμένοι να παρακολουθούν την τελευταία πράξη της τραγωδίας.

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Συντετριμμένος ο συνάδελφος του σμηναγού που θα γινόταν κουμπάρος του

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η σύντροφός του που τον αποχαιρέτισαν ντυμένο γαμπρό και αντί για κόλλυβα μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες. Ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε «Αθάνατος» και η μητέρα του μονολογούσε διαρκώς λέγοντας: «ψηλά, ψηλά».

Συγκίνησε ο αδελφός του

Ο αδερφός του, στον επικήδειο λόγο του συγκίνησε τους πάντες λέγοντας: «Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας. Ήσουν και θα είσαι πάντα παράδειγμα προς μίμηση. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε σας αγαπούμε και σας εκτιμούμε ζώντες και τεθνεώτες. Αθάνατοι».

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλίκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.

Από το πρωί, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.

Διαβάστε επίσης  Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει ότι της έκοψαν τα φρένα στο αυτοκίνητο για να σκοτωθεί

Ένα στεφάνι το οποίο προκάλεσε αίσθηση και συγκίνησε, ήταν αυτό της οικογένειας του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε στην πτώση του Mirage 2000 το 2018 μετά από αερομαχία.

Οι τρεις πολιτικοί έδωσαν το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους σε όλη την διάρκεια της κηδείας του άτυχοι πιλότου.

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς και η σύντροφος του, με την οποία θα παντρευόταν σε λίγο καιρό. Η νεαρή γυναίκα έφτασε υποβασταζόμενη και με μια φωτογραφία του αγαπημένου της στα χέρια της.

Στην κηδεία παρέστη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τομεάρχη Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, όπως και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τριήμερο πένθος και μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι

Στο ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό βρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Στην περιοχή έχει κηρυχθεί τριήμερο Δημοτικό Πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Μοίρασε μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με το έθιμο και επειδή ο Στάθης Τσιτλακίδης δεν πρόλαβε να παντρευτεί είναι σαν να καλούν συγγενείς, φίλους και όλη την Ελλάδα σε έναν διαφορετικό «γάμο» του αγαπημένου τους παιδιού.

Πηγή: newsit.gr