Αντιεξουσιαστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την ονομασία «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβα στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα προχώρησε στην επίθεση αυτή καθώς «δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».
Δείτε επίσης: Εξερράγη βόμβα έξω από τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Σε άλλο σημείο, προειδοποιούν για νέο χτύπημα, τονίζοντας «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία στο Μενίδι: Επαθε ψυχολογικό σοκ η κόρη της 40χρονης μετά την αναγνώριση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας» προστίθεται στην ανακοίνωση.