Απετράπησαν 4.600 προσπάθειες παράνομης εισόδου στον Εβρο

Έβρου Καστανιές Εβρος Εβρο Εβρου ΣΥΡΙΖΑ

Δεκάδες οι συλλήψεις

Συλλήψεις και χιλιάδες αποτροπές εισόδου πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη στον Έβρο, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 12ωρο από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή στον ΈΒρο συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Για τις 4,5 ημέρες από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής: Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις και έχουν γίνει 231 συλλήψεις.

Σημειώνεται πως οι άνδρες των ΜΑΤ οχυρώνουν ακόμη περισσότερο την «γραμμή άμυνας» στο «σημείο μηδέν» στα σύνορα στπν Έβρο.

Σήμερα, Τετάρτη, έστησαν μια μεγάλη μπλε σιδηροκατασκευή στις Καστανιές του Έβρου για να αποτρέψουν την είσοδο αλλοδαπών από τη γειτονική Τουρκία.

Μάλιστα, από πάνω έχουν μπει και συρματοπλέγματα για να εξασφαλιστεί πως δεν θα μπορέσει να περάσει κανείς παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Να σημειωθεί πως το πρωί δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει μία τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα, να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το πρωί της Τετάρτης περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *