Απίστευτη καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει στο σχολείο μαζί του λόγω έλλειψης ειδικών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΜΕΑ

Αναφέρει ότι εγκρίθηκε η αίτηση από το ΚΕΣΥ

Μία απίστευτη καταγγελία έκανε στο MEGA μία μητέρα ενός μαθητή, ο οποίος πάσχει από τετραπληγία.

Η μητέρα ανέφερε πως στο σχολείο που φοιτά το παιδί της, δεν υπάρχει ένας ειδικός να του παρέχει παράλληλη στήριξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Έτσι, παραμένει η ίδια στο σχολείο όλη μέρα προκειμένου να βοηθήσει το παιδί της.

«Είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του. Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό – 30 ώρες την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης  Κυψέλη: 19χρονος εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο και τραυμάτισε διευθυντή και μαθητή

Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά.

Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε» ανέφερε αρχικά η κυρία Παπαδοπούλου.

Για το εάν θα πρέπει το παιδί να πάει σε ένα ειδικό σχολείο η κυρία Παπαδοπούλου επεσήμανε και διευκρίνισε ότι «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο.

Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».