Απίθανη ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας για αντιεμβολιαστές: “Τους κεράσαμε σοκολατάκια για να μην φύγουν πικραμένοι”

Μητρόπολη Λάρισας κορονοϊός

Με αφορμή την συγκέντρωση έξω από τα γραφεία

Μια διαφορετική ανακοίνωση, σε σχέση με ό,τι μας έχει συνηθίσει η Εκκλησία, εξέδωσε η Μητρόπολη Λάρισας, με αφορμή τη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έξω από τα γραφεία της το βράδυ της Πέμπτης.

Η Μητρόπολη Λάρισας απάντησε σε όσους ακούν κριτική για την απόφση να επιτρέψει να γίνονται εμβόλια έξω από ναούς. Η τοποθέτηση της Μητρόπολης κλείνει με μια φωτογραφία από ένα μπολ σοκολατάκι που όπως αναφέρει η τοποική Εκκλησία μοιράστηκαν “στους συγκεντρωμένους για να μην φύγουν πικραμένοι”.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποι μας στη θωράκιση τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά την δήλωση μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης
Συζήτηση για τη συνεργασία Εκκλησίας-Κράτους είχαν Μητροπολίτης Κίτρους και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *