Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση από τον Αρειο Πάγο γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δικηγόρος

Απολογία στον ανακριτή του ποινικολόγου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

Ζητεί πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα – ανακριτή

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας μετά τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας.

Ο Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, νωρίτερα το μεσημέρι, με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης  Απόστολος Λύτρας: Η Οικονομική Αστυνομία ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία του - Τι ερευνά

Μάλιστα, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λέγοντας: “Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου και τις τρεις κόρες μου.

Βρέθηκα σε μια κατάσταση που ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω. Δεν έχω υπάρξει βίαιος. Θα κοιτάξω να δω πώς μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Είναι κάποιες περιπτώσεις που ακούω αλλού και είμαι αιχμηρός και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με εμένα.

Πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη θεραπεία. Ζητώ συγγνώμη από την Σοφία και τις τρεις κόρες μου”.Φωτογραφία: Eurokinissi