Απρόσμενη τροπή σε πτήση – Πιλότος «σήκωσε» πάλι το αεροπλάνο για να μην χτυπήσει λαγό

αεροπλάνο

Υπήρξε αναστάτωση μεταξύ των επιβατών

Με μία απρόσμενη πτήση ήρθαν αντιμέτωποι οι επιβάτες του αεροπλάνου χθες (10/5) το βράδυ, το οποίο εκτελέσου το δρομολόγιο Αθήνα – Ηράκλειο.

Κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ο πιλότος επέλεξε να «σηκώσει» ξανά το αεροπλάνο, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο ατύχημα με έναν λαγό, ο οποίος είχε κάνει την εμφάνισή του στον διάδρομο.

Την ώρα της τροχοδόμησης, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημέρωσε τους επιβάτες: «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό». Αν και αρχικά υπήρξε αναστάτωση μεταξύ των επιβατών λόγω της αλλαγής πορείας του αεροσκάφους, τελικά επικράτησε ευθυμία στην καμπίνα μετά την ανακοίνωση του κυβερνήτη για το λαγουδάκι.

Ο πιλότος χρειάστηκε να κάνει άλλον έναν γύρο πάνω από το Ηράκλειο, πριν από την τελική τροχοδρόμηση, προκειμένου τα επίγεια συνεργεία να απομακρύνουν τον λαγό. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με το neakriti.gr, το ζωάκι είχε ήδη σκοτωθεί από ένα όχημα που κινείται εντός αεροδρομίου για την ασφάλεια των πτήσεων. Η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν απόλυτη ομαλή και ασφαλής.