ΑΠΘ: Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας για τις καταγγελίες

Με αφορμή τα δημοσιεύματα με καταγγελίες φοιτητριών ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντα του τμήματος, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ,ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες.

Η ανακοίνωση των μελών του τμήματος, που υπογράφει ο πρόεδρος του, καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων Βασίλης Γούναρης, έρχεται σε συνέχεια επίσημου αιτήματος του πρύτανη του ΑΠΘ καθ. Νίκου Παπαϊωάννου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, να παρέμβει για να διερευνήσει όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τη σεξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους. Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Διαβάστε επίσης  ΑΠΘ: Υπό κατάληψη το τμήμα Φυσικού μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *