ΑΠΘ – Φοιτητές δημοσιογραφίας: «Είναι απαράδεκτο – Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά»

Θεσσαλονίκη επεισόδια πορεία φοιτητές

«Καταδικάζουμε κάθε σκέψη για περιορισμό της δημοσιογραφικής δράσης»

Το νέο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά τη διαχείριση των συναθροίσεων καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, του ΑΠΘ.

Οπως αναφέρουν οι φοιτητές του τμήματος δημοσιογραφίας σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων», πρόκειται για «μάντρωμα» δημοσιογράφων και φωτογράφων σε χώρο ελεγχόμενο από την αστυνομία με προφανή στόχο τον κρατικό έλεγχο της πληροφόρησης και της ενημέρωσης με την επιβολή προληπτικής λογοκρισίας!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ούτε σκέψη για περιορισμό στην δημοσιογραφική ελευθερία!

Καταδικάζουμε το νέο κυβερνητικό σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων» που προβλέπει «μάντρωμα» δημοσιογράφων και φωτογράφων σε χώρο ελεγχόμενο από την αστυνομία με προφανή στόχο τον κρατικό έλεγχο της πληροφόρησης και της ενημέρωσης με την επιβολή προληπτικής λογοκρισίας!

Συγκεκριμένα προβλέπει πως κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης «η αστυνομία θα οριοθετεί ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους» και ένας αξιωματικός της «θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση» και την «ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τι θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο με τη διοχέτευση του επιλεγμένου από την αστυνομία υλικού, αλλά και με τον ορισμό ακόμα και του χώρου όπου μπορούν να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι. Είναι απαράδεκτο!

Οι νέοι δημοσιογράφοι, οι αυριανοί εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης καταδικάζουμε κάθε σκέψη για περιορισμό της δημοσιογραφικής δράσης! Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *