ΑΠΘ: Η τοποθέτηση των φοιτητικών παρατάξεων για τα γεγονότα της Δευτέρας

ΑΠΘ φοιτητές κατάληψη

Στο πλευρό τους τοποθετήθηκαν η αν. Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Κωνσταντίνα Ριτσάτου και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Δημήτρης Ραπτάκης

Θέση για όλα συνέβησαν τη Δευτέρα στο ΑΠΘ πήραν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, συνέντευξη τύπου για τα γεγονότα της Δευτέρας, μετά την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και τη με εισαγγελική εντολή αστυνομική επέμβαση, έδωσαν φοιτητές, που εκπροσωπούν στους συλλόγους τους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Σχήμα των ΕΑΑΚ.

Στο πλευρό τους τοποθετήθηκαν η αν. Καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Κωνσταντίνα Ριτσάτου και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Δημήτρης Ραπτάκης.

«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η εγκληματικότητα αλλά οι φοιτητές, το ριζοσπαστικό περιεχόμενο που βάζουμε στον αγώνα μας, γι’ αυτό αποφάσισαν να μας καταστείλουν και οδηγηθήκαμε στη σύγκρουση και τη σύλληψη», είπε ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής Λευτέρης Στεργίου, ο οποίος είναι ένας από τους 31 συλληφθέντες.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν το ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Από το Τμήμα Ιστορικού Αρχαιολογικού η φοιτήτρια Σαμπίνα Κουρίδου τόνισε ότι «έχουν τεράστιες ευθύνες οι πρυτανικές Αρχές για ό,τι συνέβη».

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Δημήτρης Μαυροσκούφης μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πλέον καταλλαγή, «να εκτονωθεί η κατάσταση και αυτό πρώτα πρέπει να ξεκινήσει από την κεφαλή, όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να κάνουν τα πρώτα βήματα για να εκτονωθεί η κατάσταση».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *