ΑΠΘ: Συγκέντρωση φαρμάκων για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αγ. Γεώργιος» της Βηρυτού

λιμάνι NASA

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία

Συγκέντρωση φαρμάκων κάθε είδους και επιδεσμικού υλικού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» της Βηρυτού θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Η ανθρωπιστική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» της Βηρυτού διαθέτει 400 κλίνες και λειτουργεί με τη φροντίδα της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας του Λιβάνου, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη εδώ και 150 χρόνια, σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Η μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού κατέστρεψε ολοσχερώς την κεντρική φαρμακαποθήκη του Λιβάνου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες υγείας της χώρας να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Το φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 09:00 έως τις 14:00, στους εξής χώρους: Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ και στις Γραμματείες των Τμημάτων Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα στελέχη των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.

Το υλικό που θα προσφερθεί μπορεί είτε να αγοραστεί από φαρμακεία (έστω και ένα κουτί φαρμάκου), είτε να προέρχεται από φάρμακα που βρίσκονται ήδη στο σπίτι και δεν χρησιμοποιούνται.

Δείτε παρακάτω τον κατάλογο του υλικού για το οποίο υπάρχει απόλυτη ανάγκη:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *