Κτηνοτρόφος στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής, κατήγγειλε στις αρχές πως η μονάδα που διαθέτει με βοοειδή δέχθηκε επίθεση από δύο αρκούδες.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δύο αρκούδες επιτέθηκαν στη μονάδα του και κατασπάραξαν ένα μοσχαράκι. Βέβαια, μέχρι στιγμής, υπήρχε η πληροφορία πως στην περιοχή του Ταξιάρχη στην ορεινή Χαλκιδική κυκλοφορεί μία αρκούδα, η οποία και προκάλεσε ζημιές σε μελίσσια.
Δείτε περισσότερα: Χαλκιδική: Αναστάτωση στον Ταξιάρχη από πιθανή εμφάνιση αρκούδας (ΦΩΤΟ)
Η είδηση αλλά και οι φωτογραφίες που έβγαλε ο κτηνοτρόφος προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες στα γύρω χωριά, που ασχολούνται με δασικές εργασίες, κτηνοτροφία και αγροτικά επαγγέλματα.
Την ίδια ώρα οι δυο μελισσοκόμοι που υπέστησαν ζημιές στις κυψέλες τους από την αρκούδα απομάκρυναν από την περιοχή των Βραστάμων τα μελίσσια τους, μη μπορώντας να αντέξουν την οικονομική ζημία που υπέστησαν.
Ανάρτηση του greenagenda.gr αναφέρει πως υπάλληλοι του δασαρχείου της περιοχής βρίσκονται σε επικοινωνία και λαμβάνουν γνώση από τους συναδέλφους τους σε Φλώρινα και Γρεβενά, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στην άγρια ζωή, καθώς εκεί οι θεάσεις αρκούδων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Στην περιοχή όπου σημειώνεται έντονη κινητικότητα του ζώου έχουν τοποθετηθεί κάμερες, ενώ υπάλληλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» έχει λάβει γενετικό υλικό.
Ο Νικήτας Φραγκισκάκης, προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας – Θράκης, επισήμανε πως σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, τη συνδρομή των περιβαλλοντικών οργανώσεων Αρκτούρος και Καλλιστώ και υπό τις οδηγίες του ΥΠΕΝ και του ΟΦΥΠΕΚΑ, γίνεται από κοινού προσπάθεια για τη διαχείριση του ζητήματος.
«Δεν έχει παρουσιαστεί έως τώρα στην περιοχή κάτι παρόμοιο. Η παρουσία της αρκούδας μάς αποδεικνύει την αλλαγή της άγριας ζωής. Δίνουμε οδηγίες στους κατοίκους και τους συνιστούμε να είναι ψύχραιμοι για να μη συμβεί κάποιο ατυχές γεγονός», είπε στη greenagenda.gr ο κ. Φραγκισκάκης και πρόσθεσε: «Εάν δεν μπορέσουμε να την απομακρύνουμε, ίσως με τη συνδρομή των περιβαλλοντικών οργανώσεων να υπνωτίσουμε το ζώο και να το μεταφέρουμε στον βιότοπό του».
Πηγή: halkidikinews.gr, greenagenda.gr