Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: “Τέλος” στο Amber Alert με εισαγγελική απόφαση

εξαφάνιση μητέρα Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκη 10χρονη Αττική Μαρκέλλα Σπάτα

Η επιστολή των δικηγόρων του πατέρα του

“Τέλος” στην αναζήτηση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στην Κηφισιά έβαλε εισαγγελική απόφαση.

Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, την υπόθεση θα χειρίζονται πλέον μόνο οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”:

«Στις 26/05/2022 δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την παύση του συναγερμού Amber Alert Hellas το οποίο είχε εκδοθεί επίσης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στις 25/05/2022. Από σήμερα την υπόθεση χειρίζονται αποκλειστικά οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του για την εύρεση του μικρού Ραΐνερ Τζέισον».

Να σημειωθεί πως οι δικηγόροι του πατέρα του 6χρονου έστειλαν επιστολή προς τους εκπροσώπους της μητέρας, ανακοινώνοντας πως το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία και «είναι χαρούμενο».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι δικηγόροι του πατέρα κατηγορούν τα ελληνικά δικαστήρια, σημειώνοντας πως: απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της μόνιμης διαμονής του».

Η επιστολή του Νορβηγού πατέρα

«Σήμερα το απόγευμα, ο πελάτης μου με ενημέρωσε ότι ο ίδιος και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα μόνιμης διαμονής του παιδιού, τη Νορβηγία.

Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά και ευτυχία κατά την επανένωση με τον κύριο κηδεμόνα του χθες μετά την απαγωγή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020. Το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα πραγματοποιήθηκε υπό την στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης  Τι συνέβη με το θάνατο του φαντάρου στη Ρω - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν στήριξη, εάν χρειαστεί, εάν διαπιστωθεί ότι το παιδί έχει υποστεί τραύματα κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο.

Με βάση αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Έχουν ληφθεί οι σχετικές προφυλάξεις για την ασφάλειά του, ώστε να αποτραπεί μια νέα παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία.

Δυστυχώς, κατά την άποψη του πελάτη μου, τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της μόνιμης διαμονής του.

Επαναλαμβάνεται ότι η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Κρίστιανσαντ με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί. Η πελάτισσά σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από το Δικαστήριο με έξοδα του κράτους. Η απόφαση επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά επέλεξε – δυστυχώς – να μην την σεβαστεί.

Επαναλαμβάνεται επίσης ότι η πελάτισσά σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιού από τις νορβηγικές αρχές και ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής της, σε περίπτωση που επιλέξει να εγκαταλείψει την Ελλάδα».

Πηγή: newsbeast.gr