ΑΡΣΙΣ: Δέσμευση ΕΛΑΣ για διαγραφή προστίμων σε άστεγους

πρόστιμα, άστεγους, προστίμων, άστεγοι

Τα πρόστιμα τους επιβλήθηκαν για άσκοπη μετακίνηση

Για διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε άστεγους για άσκοπη μετακίνηση, δεσμεύτηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η ΑΡΣΙΣ σχετικά με τη διαγραφή των εν λόγω προστίμων.

Η ΑΡΣΙΣ, μάλιστα, οποία επεσήμανε από την αρχή το γεγονός.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Την άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΆΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την ανάγκη ειδικότερης αντιμετώπισης των αστέγων κατά την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Γραφείο Παραβάσεων της Διεύθυνσης της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ μέσα στο Σαββατοκύριακο και δεσμεύτηκε ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες σε επιβεβαιωμένα άστεγους, με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης».

Η ανάγκη ειδικότερης αντιμετώπισης των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο από τις ελεγκτικές Αρχές είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι, οι άστεγοι χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους (σίτιση, τουαλέτα, μπάνιο, επίσκεψη σε κοινωνικές δομές).

Κι αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική όταν ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των ανθρώπων που ζουν άστεγοι στη Θεσσαλονίκη.

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, ώστε η κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα των αστέγων να μην βρίσκεται εκτεθειμένη σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης κινδυνεύοντας οι ίδιοι αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες, σε περίπτωση που γνωρίζουν άτομα στα οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο, ενώ ζουν επιβεβαιωμένα σε συνθήκες αστεγίας, να επικοινωνούν με την ΑΡΣΙΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *