Αρτα: Από το χτύπημα με την πέτρα κατέληξε ο 68χρονος

Χαλκιδική

Απολογείται αύριο ο 38χρονος δράστης

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 65χρονου που δολοφονήθηκε από τον 38χρονο γιο του στην Αρτα ρίχνει η ιατροδικαστική έκθεση.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από την πέτρα με την οποία ο 38χρονος δολοφόνησε τον 65χρονο πατέρα του κοντά σε ποιμνιοστάσιο στη Σεργούλα Φωκίδας έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ προσδιορίστηκε και η ακριβής ημερομηνία του θανάτου του: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη τους, ενώ ταξίδευαν από Λαμία για Άρτα.

Αυτό που δεν ήταν εφικτό να επιβεβαιωθεί όμως από τον ιατροδικαστή, ήταν το αν υπήρχαν σημάδια άμυνας στη σορό του 65χρονου -που θα έδειχνε αν είχε προηγηθεί πάλη του θύματος με τον 38χρονο γιο- καθώς βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και είχε δαγκωματιές από ζώα. Το θύμα έφερε και άλλα χτυπήματα στο κεφάλι, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Δείτε επίσης: Αρτα: Ο 38χρονος στην αρχή υποστήριξε ότι είναι ορειβάτης που χάθηκε

Ο πατροκτόνος οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Άμφισσας για να απολογηθεί. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί και πάλι αύριο Πέμπτη (28/09) ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Τι είπε στον βοσκό ο 38χρονος δράστης

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε όταν η Αστυνομία εντόπισε τον γιο σε άθλια κατάσταση, ενώ οι δύο άντρες ήταν εξαφανισμένοι για μέρες. Όταν τον βρήκαν, ο 38χρονος ομολόγησε το έγκλημά του και έδειξε στις Αρχές το σημείο που ο 65χρονος πατέρας του κείτονταν νεκρός.

Όπως ανέφερε ο βοσκός που βρήκε τον 38χρονο, ο δράστης φαινόταν εξαντλημένος αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν να έχει κάνει κάποιο έγκλημα. «Φοβηθήκαμε ότι ήταν κλέφτης. Του είπαμε “σήκω φύγε θα πάρουμε την Αστυνομία”. Τότε μας απάντησε “πάρτε την Αστυνομία να έρθει να με πάρει”. Πήραμε την αστυνομία» είπε ο βοσκός.

«Απ’ έξω από τον στάβλο έχουμε μια περιοχή με συρματόπλεγμα, εκεί τον βρήκαμε. Μας είπε ότι διψάει και πεινάει. Μας είπε η Αστυνομία να τον παρακολουθούμε, μη φύγει μέχρι να έρθει. Ήταν ήρεμος, εξαντλημένος, δεν φαινόταν για φονιάς. Εκεί που είναι το μαντρί είναι δύσβατο το μέρος, δεν ξέρω πως βρέθηκαν εκεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βοσκός.

Κρυβόταν σε μαντρί

Σε ποιμνιοστάσιο στην Άνω Σεργούλα κρυβόταν ο 38χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βοσκός που έχει το μαντρί όταν αντίκρυσε τον 38χρονο, φοβήθηκε και τον πέρασε για ληστή ενώ στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πατέρας και γιος καβγάδιζαν συχνά αλλά κανείς δεν περίμενε να φτάσουν σε αυτή την τραγική κατάληξη.