Αρτα: Ο πατέρας μιλούσε για το κοριτσάκι του χωρίς να καταλάβει ότι το ξέχασε στο αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)

αυτοκίνητο πατέρα νεκρού βρέφους

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του βρέφους με τον θάνατό του στην Άρτα, το οποίο το ξέχασε ο πατέρας του μέσα στο αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη (09.05.2023) όταν ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί και το κοριτσάκι προκειμένου να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Όμως, δεν το πήγε ποτέ.

Στις 7 χθες το πρωί πάρκαρε το αυτοκίνητο ο 37χρονος, ξεχνώντας μέσα στα πίσω καθισματάκια την 5,5 μηνών κορούλα του για περισσότερες από 8 ώρες. Και όλα αυτά σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Άρτας οπού έχει κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στη μέση της διαδρομής, τον κάλεσαν για βλάβη καθώς εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ. Αν το αυτοκίνητο δεν είχε φιμέ τζάμια το βρέφος θα είχε σωθεί αναφέρουν συγκλονισμένοι οι κάτοικοι.

Όπως είπε ο πατέρας «το μωρό κοιμόταν, το έβαλα στο πίσω κάθισμα. Μέχρι να φθάσω στον βρεφονηπιακό σταθμό μεσολάβησε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά μου, απορροφήθηκα και αντί να πάω στον σταθμό, πήγα στη δουλειά».

Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο ο πατέρας του βρέφους, πήγε στη δουλειά του και αναχώρησε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 37χρονος πατέρας καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδρομής για τη Λευκάδα συζητούσε με συνάδελφους του για την οικογένεια, αναφέροντας το κοριτσάκι του, ούτε όμως τότε φαίνεται πως πέρασε από το μυαλό του ότι το ξέχασε στο αυτοκίνητο.

Όταν πια το μεσημέρι, η μητέρα πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό να πάρει το παιδί, εκεί την ενημέρωσαν ότι το βρέφος δεν πήγε ποτέ στο σταθμό. Τηλεφώνησε στο σύζυγό της και μόνο τότε εκείνος κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να ανανήψει το βρέφος αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο», είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία οι αιτίες θανάτου

Έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα αίτια του θανάτου του βρέφους στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής.

Όπως μετέδωσε το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το άτυχο βρέφος στην Άρτα πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου επειδή έμεινε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Υποβασταζόμενος ο πατέρας στο δικαστήριο

Το πρωί της Τετάρτης, υποβασταζόμενος, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Άρτας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου. Ο άνδρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

«Είναι ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δυο ψυχές της μητέρας και του ιδίου», είπε ο κ. Λαμπράκης, δικηγόρος του πατέρα.

Μετά τον ανακριτή, ο πατέρας οδηγήθηκε ξανά στο νοσοκομείο της Άρτας. Νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο πατέρας προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το καλώδιο της τηλεόρασης, αλλά τον απέτρεψαν αστυνομικοί και γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο.

Η 27χρονη μητέρα του μωρού από την πλευρά της απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου μόλις έμαθε ότι η λίγων μηνών κορούλα της ήταν νεκρή.