Αρτα: Σήμερα (13/5) η κηδεία του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο 

αυτοκίνητο πατέρα νεκρού βρέφους

Σε δύσκολη κατάσταση η οικογένεια του παιδιού

Σήμερα το μεσημέρι στον Ι.Ν Ταξιαρχών στην Άρτα θα γίνει η κηδεία του βρέφους που ξέχασε ο πατέρας του μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες.

Οι χαροκαμένοι γονείς ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το 5,5 μηνών αβάπτιστο κοριτσάκι τους, το οποίο θα ονομαστεί Λυδία – Ελένη με ειδική ευχή που θα διαβάσει ο ιερέας.

Την Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο, προκαλώντας από αμέλεια τον θάνατό του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο πλευρό του πατέρα βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοί του, αλλά και η 24χρονη σύζυγός του, η οποία μέχρι πρόσφατα νοσηλευόταν λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή για να αντέξει τον χαμό του μωρού της.

Την Παρασκευή, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο όπου “έσβησε” το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

Τα πρώτα λόγια του πατέρα

«Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μην ζω εγώ και να ζει το παιδί μου» ήταν τα πρώτα λόγια του 37χρονου πατέρα, μετά το άκουσμα της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Τα πρώτα λόγια του 37χρονου μετέφερε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στη συνέχεια, ο δικηγόρος περιέγραψε πώς συνέβη η τραγωδία. Όπως είπε, ο 37χρονος «ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του».

«Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”», είπε ο δικηγόρος και συνέχισε λέγοντας ότι τότε του είπε η 27χρονη σύζυγος ότι το παιδί δεν ήταν στον βρεφικό σταθμό και αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό συνέβη.

Μιλώντας για την τραγωδία ο θείος του αδικοχαμένου βρέφους τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα σχέδια των γονέων μετατράπηκαν σε οδύνη και κλάμα. «Είναι σε πολύ κακή κατάσταση, είναι καταβεβλημένα και τα δύο παιδιά», τόνισε στο Star ο θείος του βρέφους Κωνσταντίνος Μανιφάβας.

«Την πρώτη και δεύτερη μέρα στηρίζονταν με φάρμακα, είναι πολλή η οδύνη και το κλάμα», συμπλήρωσε.

«Η Μαρία ήταν στο χωριό μας όλα τα χρόνια μέχρι που παντρεύτηκε τον Κώστα, τα παιδιά ξεκίνησαν την ζωή τους, παντρεύτηκαν, απέκτησαν αυτό το παιδί, είχαν ως προοπτική να βαπτίσουν το παιδί αλλά και συγχρόνως να κάνουν θρησκευτικό γάμο».

Στην συνέχεια ο θείος του άτυχου βρέφους διέψευσε ότι υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι υπογραμμίζοντας ότι «ακούστηκαν σκόρπια λόγια ότι τσακώνονταν, ότι είχαν διαφωνίες κι ότι είχαν διαφορές. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ζούσαν πολύ αρμονικά, ήταν ευτυχισμένοι. Μιλάμε για νέο ζευγάρι. Δεν μιλάμε για ανθρώπους που έζησαν 30,40 χρόνια μαζί κι ενδεχομένως να βαρέθηκαν. Μιλάμε για παιδιά που γνωρίστηκαν πριν από ένα με δύο χρόνια».

«Τα παιδιά ζούσαν αρμονικά, ζούσαν μέσα στην αγάπη, βίωναν τον έρωτά τους», είπε τέλος ο θείος του αδικοχαμένου βρέφους.