Αρτα: Στον ανακριτή σήμερα (12/5) ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο και πέθανε

δικαστήρια ιστιοπλοϊα Θεσσαλονίκη

Αύριο (13/5) η κηδεία του άτυχου παιδιού

Σήμερα Παρασκευή 12 Μάϊου αναμένεται να οδηγηθεί ο 37χρονος οδηγός από την Αρτα που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο του και πέθανε.

Αύριο Σάββατο θα γίνει η κηδεία του.

Δείτε επίσης: Αρτα: Τι θα υποστηρίξει στον ανακριτή ο πατέρας του μωρού που πέθανε στο αυτοκίνητο

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ ο ίδιος ο 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας καθώς βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ μόλις χθες δόθηκε ειδική άδεια στους δύο γονείς να συναντηθούν για 15 λεπτά το πρωί και αργά το απόγευμα, έπειτα από επιθυμία της 27χρονης μητέρας.

Η συνάντηση έγινε σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν μπροστά στη συνάντηση είδαν ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται και να κλαίνε μαζί. Η μητέρα του άτυχου βρέφους φαίνεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της για το τραγικό λάθος και είναι αποφασισμένη να περάσουν μαζί τα όσα θα επακολουθήσουν.

Ο 37χρονος προανακριτικά φαίνεται να έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις τις οποίες θα πει πιο αναλυτικά και σήμερα στον ανακριτή. Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, ο 37χρονος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά του ενώ πήγαινε το μωρό στον βρεφονηπιακό σταθμό. Τότε σαν να θόλωσε το μυαλό του, έφυγε γρήγορα για το χώρο εργασίας του χωρίς να στρίψει για τον σταθμό και να αφήσει το μωρό.

Διαβάστε επίσης  Κολωνός: Ενοχος ο 55χρονος για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα για μαστροπεία

Δυστυχώς, το βρέφος έμεινε για 7 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους περαστικούς.

Η σύζυγος δίνει ελαφρυντικά

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, «η μητέρα από χθες σε καλύτερη ψυχική υγεία και άρχισε να δίνει κάποια ελαφρυντικά στον σύζυγό της γι’αυτό και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα και πάλι το μεσημέρι ζήτησε και είδε η μητέρα του βρέφους τον σύζυγό της».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννακός: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι ανέφερε ο κ. Γιαννακός ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.

Το Σάββατο η κηδεία του βρέφους
Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι (13/5) στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Προηγουμένως ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μύνημα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».