Αθ. Εξαδάκτυλος: «Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, ίσως υπάρξει αναθεώρηση των μέτρων»

ΕΣΥ Εξαδάκτυλος

Αναφορικά με την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στο MEGA για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, ενώ σχολίασε και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 842 νέα.

O κ. Εξαδάκτυλος νοσεί από κορονοϊό, καθώς παρουσίασε συμπτώματα το Σάββατο και του έγινε η διάγνωση την Κυριακή και όπως είπε, νοσεί ήπια, ενώ «κόλλησε» και η σύζυγός του. Τα δύο παιδιά τους είναι αρνητικά στον ιό.

Αναφορικά με την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αυξημένα κρούσματα της Τρίτης και συνέστησε συνεχή επαγρύπνηση.

«Αν έχει συνέχεια, τότε μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που περιμέναμε. Κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε και τα δεδομένα της αυριανής ημέρας.

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, να γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που έχουν ήδη αρθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *