Αθήνα: Zευγάρι παρίστανε πως έχει άρρωστο παιδί για να πάρει χρήματα από μονές και σωματεία

Αλμυρός Βόλου

Δεν δίσταζαν να εξαπατήσουν τον ίδιο φορέα δύο και τρεις φορές

Συνελήφθη σήμερα (24/11) το μεσημέρι ζευγάρι στην Αθήνα, το οποίο είχε επανειλημμένα κοροϊδέψει ναούς, μονές και φιλόπτωχα σωματεία για να εκλάβει χρήματα, με την δικαιολογία πως έχει άρρωστο παιδί το οποίο πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια 44χρονη και έναν 43χρονο άντρα από την Αθήνα με πανελλαδική δράση που δεν δίσταζαν να εξαπατούν τους ίδιους φορείς παραπάνω από μια φορά, σύμφωνα με καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου Κρήτης.

Συγκεκριμένα η 44χρονη επικοινωνούσε με τους παραπάνω φορείς σε διάφορες περιοχές και προφασιζόμενη πως έχει άρρωστο παιδί που πρέπει να εγχειριστεί στο εξωτερικό, τους έπειθε να καταθέτουν κάποια χρηματικά ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του 43χρονου.

Σημειώνεται πως κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης στον λογαριασμό είχαν κατατεθεί πάνω από 6.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και οι δύο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Αττική καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου από την τέλεση των αδικημάτων.

Προσπαθούσαν να εξαπατήσουν δύο και τρεις φορές τον ίδιο φορέα

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι απατεώνες μόλις διαπίστωναν πως κάποιος φορέας έπεφτε θύμα τους και τους έδινε κάποια χρήματα, προσπαθούσαν στην συνέχεια να τον εξαπατήσουν και δεύτερη αλλά και τρίτη φορά.

Διαβάστε επίσης
Τηλεφώνημα παγίδα στη Κατερίνη: Απέσπασαν 19000 ευρώ για επίδομα... εμβολιασμού

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα, όταν κάποιος κατέθετε χρήματα για να πάει υποτίθεται το παιδί της 44χρονης για εγχείρηση στην Αγγλία, στην συνέχεια του έλεγαν πως το παιδί πέθανε και χρειάζονται χρήματα για τον επαναπατρισμό του. Εάν τους έδινε και πάλι χρήματα, τότε έλεγαν πως δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης θα τους κάνει έξωση μαζί με τα άλλα παιδιά τους.

Έτσι οι αστυνομικοί της Κισάμου περίμεναν να κάνουν οι απατεώνες το λάθος να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τον ίδιο φορέα, κάτι που έγινε σήμερα και άμεσα ο Διοικητής του ΑΤ Κισάμου, ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το ζευγάρι των απατεώνων εντοπίστηκε και συνελήφθη με την διαδικασία αυτοφώρου.

Η 44χρονη με τον 40χρονο οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών για τα περαιτέρω ενώ να σημειωθεί πως έχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και μετά την εξιχνίαση των 21 περιπτώσεων από το Α.Τ. Κισάμου, αναμένεται να πέσουν «βροχή» οι μηνύσεις, θέτοντας τέλος στην δράση τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *