Αύριο (2/10) θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-23»

σειρήνες

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αυριο (2/10) θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων -23»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι σειρήνες θα ηχήσουν στις 11 το πρωί της Δευτέρας για ένα λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα ηχήσει και πάλι για ένα λεπτό η λήξη συναγερμού.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί ξανά συναγερμός για υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα, διάρκειας δύο λεπτών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα θα σημάνει η λήξη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δοκιμαστικής ενεργοποίησης του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης και Ερντογάν υπέγραψαν Διακήρυξη Φιλίας - Αναλυτικά τι προβλέπει

Ο προγραμματισμός ενεργοποίησης προβλέπει τα ακόλουθα:

-Ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

-Ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

-Ώρα 11.30 σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ (Χημικά,Βιολογικά, Ραδιολογικά και Πυρηνικά περιστατικά) απειλής για χρονική διάρκεια 120 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

-Ώρα 11:35 σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών σε όλη την Επικράτεια με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας 3 λεπτών.