Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι είπε ο δικηγόρος του για τις πανελλαδικές εξετάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε σήμερα (3/6) στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε ο εντολέας του.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό γυναικοκτόνος της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μεταφέρθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου από τις φυλακές Κορυδαλλού για να εξεταστεί στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των δύο φύλων, να αναφέρουν φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, να προτείνουν τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας κλπ.

«Τελικά του δόθηκε η άδεια και έδωσε εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η μεταγωγή του έγινε στις 6 το απόγευμα και στις 9 η ώρα πήρε τα θέματα. Όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Σε μιάμιση περίπου ώρα παρέδωσε τα θέματα και από ό,τι μου είπαν ήταν στεναχωρημένος», δήλωσε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» ο Κωνσταντίνος Δούνας, Δ/ντης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Φωκίδας.

«Το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλήνιες είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια»

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση.

«Όλες αυτές τις ημέρες είχαν δημιουργηθεί πολλά ζητήματα. Εγώ είχα άγνοια πως θα έδινε εξετάσεις και ήταν μία επιλογή της τελευταίας στιγμής. Το ζήτημα είναι πως δεν έχω μιλήσει μαζί του.

Όταν θα μιλήσω, θα ενημερωθώ για το πώς έγραψε. Αντιλαμβάνομαι την κοινωνία αλλά το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλήνιες είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια. Το δικαστήριο κρίνει γενικότερα το ζήτημα του χαρακτήρα του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση έχει πολύ πορεία ακόμη. Κάποιος κρατούμενος που περνάει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικαιούται την παρακολούθηση των μαθημάτων. Δεν αλλάζει κάτι στην κατηγορία», είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στην κατάθεση της ψυχιάτρου της Καρολάιν, είπε τα εξής:

«Μιλάμε για μία μάρτυρα από την πολιτική αγωγή που αναπτύσσει μία κατάθεσή που έχει να κάνει με όλα εκτός από τον Μπάμπη Αναγνώστοπουλο τον οποίο δεν έχει δει και δεν μπορεί να αξιολόγηση.

Κάνει μία τοποθέτηση για ψυχιατρικά ζητήματα και γι’ αυτό ζητήσαμε την πραγματογνωμοσύνη. Ας οριστεί ψυχίατρος του Δημοσίου για να βγει ένα συμπέρασμα. Όταν ένας άνθρωπος (σ.σ ο πατέρας της Καρολάιν) έχει μιλήσει για ναρκωτικά κ.α οπότε οφείλει και πρέπει να έρθει να καταθέσει».

Πηγή: megatv.com