Μπέος: «Τα χωριά του Βόλου θα μείνουν χωρίς νερό για δέκα μέρες»

Βόλος Μπέος

Τι είπε για τους ποταμούς που υπερχείλισαν

Για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στον Βόλο εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αχιλλέας Μπέος για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, το 70% του Βόλου έχει ρεύμα, ενώ το άλλο 30% θα περάσει τη νύχτα χωρίς ρεύμα.

Για το πρόβλημα με την υδροδότηση, απάντησε πως «κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στον Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό» και προέβλεψε ότι «τα χωριά του Βόλου πριν από μία εβδομάδα ή δέκα μέρες, δεν θα πάρουν νερό».

Για τον λόγο αυτόν, από την Παρασκευή (29/9) «όπου δεν υπάρχει νερό, θα υπάρχουν δεκάδες παλέτες νερού για τις ανάγκες του πληθυσμού».

Διαβάστε επίσης  ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: Εκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" ο Δικέφαλος

Δείτε επίσης: Βόλος: Ο Μπέος αναλαμβάνει τον συντονισμό για την αποκατάσταση της πόλης

Ερωτηθείς για τον Κραυσίδωνα και τον Ξηριά που υπερχείλισαν και το αν είχαν καθαριστεί, είπε αφενός ότι, είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς και να μετατεθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους και ότι τα συνεργεία της περιφέρειας έκαναν «ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφτασαν οι δέκα μέρες. Τι θα έβγαζαν; Είχε εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά».

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όσους «κάνουν αντιπολίτευση» με τις καταστροφές, να «πάρουν ένα φτυάρι και να βοηθήσουν, αντί αν κάνουν κριτική».

Πηγή φωτό: Eurokinissi