Bίντεο-ντοκουμέντο: Πως οι εμπρηστές έβαλαν τις καταστροφικές φωτιές στη Μόρια

ΚΥΤ

Συνελήφθη και έκτος ύποπτος

Εξι είναι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό του καταυλισμού στη Μόρια.

Μάλιστα, η δράση τους για τη φωτιές στη Μόρια αποκαλύπτεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, οι μετανάστες ανάβουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε πολλά και διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί άμεσα η πυρκαγιά σε όλο το καμπ. Ένας από αυτούς μάλιστα κρατάει χαρτόκουτα και τα ανάβει, προκειμένου να μεταφέρει τη φωτιά από σημείο σε σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛΑΣ για την ταυτοποίηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης, που έκαψε όλο τον καταυλισμό και άφησε στον δρόμο 12.000 μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό για τους εμπρηστές, πρόκειται για άτομα αφγανικής καταγωγής στο σύνολό τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών και οι άλλοι δύο είναι 17χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες, δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε εστιατόριο στην Πολίχνη (ΦΩΤΟ)

Η σύλληψη των κατηγορουμένων έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του από τη Μυτιλήνή, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».

Συνεχάρη, δε, για την επιτυχία της σύλληψης, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας των έξι και έτσι το έργο των Αρχών ήταν πιο εύκολο. Μάλιστα, ο ένας απο τους ανήλικους, όπως φαίνεται απο το υλικό των Αρχών, φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «εχει κάψει τη μισή Μόρια…». Αφού επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *