Χαλάνδρι: Πως παγιδεύτηκε η 8χρονη μέσα στο αυτοκίνητο

Οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε και παγιδεύτηκε η 8χρονη μέσα στο αυτοκίνητο, στο Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της -πιθανόν από θερμοπληξία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι, στις 4 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, η μητέρα στην κατάθεση της αναφέρει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι έλειπε η κορούλα της γιατί μαγείρευε και όταν βγήκε το μεσημέρι να την φωνάξει για φαγητό δεν την βρήκε πουθενά.

Αμέσως οι γονείς και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού άρχισαν να ψάχνουν το κοριτσάκι και ώρα αργότερα κάποιος είδε το παιδί, χωρίς να αντιδρά, στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες (ΦΩΤΟ)

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανήκε στον παππού του κοριτσιού και ήταν χρόνια εγκαταλειμμένο, ενώ δεν είχε ούτε πόμολα στις πόρτες.

Όταν βρήκαν την 8χρονη οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν απέξω γι’ αυτό έσπασαν το τζάμι και την μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Οι γιατροί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο θάνατος επήλθε από θερμοπληξία, ενώ διατάχτηκε νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία θανάτου του παιδιού.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου, από το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων, με την οποία οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Πηγή: enikos.gr