Χαλκιδική: Απέδρασε από αστυνομικό τμήμα 26χρονη που έκλεψε κοσμήματα 600000 ευρώ

 Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 26χρονης που είχε συλληφθεί για ληστεία – μαμούθ στη Χαλκιδική εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ, καθώς η κοπέλα απέδρασε από το κρατητήριο.

Η 26χρονη κρατείτο ενόψει της μεταγωγής της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέα για κλοπή κοσμημάτων αξίας 600.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η 26χρονη απέδρασε από το παράθυρο τουαλέτας του Τμήματος όπου ζήτησε νωρίτερα να την οδηγήσουν αστυνομικοί, επικαλούμενη τη φυσική της ανάγκη.

Έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή που μέχρι στιγμής όμως δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου.

Η 26χρονη είχε απολογηθεί στις 24 Μαρτίου στον ανακριτή Πολυγύρου και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Επρόκειτο να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και μέχρι τότε κρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας απ’ όπου τελικά απέδρασε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κλοπή των κοσμημάτων για την οποία κατηγορείται έγινε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν παραβίασε κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο. Την ίδια ημέρα, φέρεται να επιχείρησε να παραβιάσει το σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Επανήλθε δύο εβδομάδες αργότερα όμως αφαιρώντας από το ίδιο σπίτι κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1.100 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά στην Χαλκιδική

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή της στις κλοπές με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή της αντικλείδια τόσο από το κοσμηματοπωλείο όσο κι από το σπίτι της παθούσας, όπως επίσης ένα τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος – «στόχου». Η δικογραφία είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου και απολογήθηκε στο πλαίσιο τακτικής ανάκρισης.

Έλεγε ότι την κατηγορούν άδικα

H 26χρονη είχε μιλήσει στο Live News, είχε αρνηθεί τα πάντα και όπως έλεγε πως την κατηγορούν άδικα.
«Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Αναστατώθηκα, στεναχωρήθηκα. Είμαι έγκυος και αγχώνομαι και γι’ αυτό. Με κατηγορούν άδικα», έλεγε χαρακτηριστικά.

«Αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην κλοπή. Θεωρεί ότι αυτοί που τέλεσαν την κλοπή, αυτοί την έμπλεξαν. Δεν βρέθηκαν κλοπιμαία στην κατοχή της, ούτε χρήματα», τόνιζε ο δικηγόρος της.