Χαλκιδική: Επικοινώνησε η 26χρονη που αγνοείται με την 3χρονη κόρη της – «Είμαστε στη Γαλλία και είμαστε καλά»

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Μίλησε με βιντεοκλήση με τον διοικητή

Στο αστυνομικό τμήμα που ερευνά την εξαφάνιση της ίδιας και της κόρης της κάλεσε η 26χρονη που αγνοείται από τη Χαλκιδική, δηλώνοντας πως βρίσκεται με την 3χρονη στη Γαλλία και είναι καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit. gr η νεαρή μητέρα μίλησε με αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος της Χαλκιδικής και του είπε ότι έχει φύγει εκτός Ελλάδας. «Είμαι στη Γαλλία μαζί με το παιδί μου και τον πατέρα μου. Είμαστε καλά και τηλεφώνησα γιατί έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα το θέμα» φέρεται να είπε στον αστυνομικό ΕΛΑΣ η 26χρονη.

Μάλιστα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος προκειμένου να πειστεί ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται η 26χρονη μητέρα, της ζήτησε να μιλήσουν με βιντεοκλήση. Έτσι κι έγινε, με το διοικητή να διαπιστώνει και ιδίοις όμμασι ότι ο συνομιλητής του είναι η 26χρονη μητέρα που έχει εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών η 26χρονη μαζί την 3χρονη κόρη της και τον πατέρα της πέρασαν οδικώς τα σύνορα το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν δηλωθεί η εξαφάνιση από τον σύντροφο της.

Εις βάρος της μητέρας έχει κατατεθεί μήνυση για αρπαγή, ενώ δεν αποκλείεται την ίδια κατηγορία να αντιμετωπίσει και ο πατέρας της που την βοήθησε να φυγαδεύσουν το παιδί στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης  Ζάκυνθος: Η στιγμή που αστυνομικός απεγκλωβίζει μέσα από το αυτοκίνητο το βρέφος (ΦΩΤΟ)

Ερωτήματα, όμως, προκαλεί και το γεγονός πώς κατάφερε να περάσει τα σύνορα η 26χρονη μητέρα, καθώς δεν είχε τη συγκατάθεση του 32χρονου συντρόφου της και πατέρα του παιδιού.

Και αυτό γιατί, σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται μόνο από τον ένα εκ των δύο γονέων του, θα πρέπει να έχει μαζί του υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα, μέσω της οποίας θα επιτρέπεται το ταξίδι. Η δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από την ΕΛ.ΑΣ. ή από κάποια άλλη αρμόδια ελληνική Αρχή.