Χαλκιδική: “Εσπασαν” την απαγόρευση σε εκκλησία – Τραυματισμοί, συλλήψεις και πρόστιμα

Χαλκιδική εκκλησία

Ενταση το πρωί της Κυριακής

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία σε χωριό στην Χαλκιδική, με δυο άτομα να συλλαμβάνονται και τρεις να τραυματίζονται.

Το σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στα Ριζά, χωριό στη βόρεια Χαλκιδική, όταν η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελία, έκανε έλεγχο στην εκκλησία και διαπιστώθηκε πως υπήρχαν πιστοί, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Συγκεκριμένα, στο ναό εκτός του ιερέα, του ψάλτη και του νεωκόρου, βρίσκονταν δύο πιστοί. Στη θέα των ενστόλων επικράτησε ένταση η οποία ξέφυγε εκτός ορίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των ανθρώπων του ναού, καταφέρθηκε έντονα λεκτικά κατά των αστυνομικών. Μάλιστα, υπήρξε σωματική αντιπαράθεση και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το άτομο που επιτέθηκε στους αστυνομικούς, στενό συγγενικό πρόσωπο του ιερέα, συνελήφθη. Ενας εκ των δύο πιστών προσπάθησε να παρέμβει ώστε να μην του περαστούν οι χειροπέδες και τραυματίστηκε ελαφρά, κι επίσης συνελήφθη.

Διαβάστε επίσης  Κυριακή της Ορθοδοξίας: Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

Στους δύο πιστούς που βρίσκονταν εντός του ναού επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ και στον ιερέα πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν, τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *