Χαλκιδική: Πτώση τζίρου έως και 85% για τα καταλύματα

παραλίες παραλία Βορείου Ελλάδος αποδράσεις καλοκαίρι Παράδεισος Σιθωνία Καβουρότρυπες Χαλκιδική κοινωνικός τουρισμός Τουρισμός για όλους

Κατακόρυφη και η πτώση των τιμών

Μεγάλη είναι η οικονομική ζημιά που βιώνει η Χαλκιδική και αιτία είναι ο κορονοϊός.

Πτώση που αγγίζει και το 85% στους τζίρους τους είχαν τα καταλύματα στη Χαλκιδική τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με πέρυσι.

Βάσει πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι φέτος τον Ιούνιο υπήρξε μείωση τζίρου για τα καταλύματα της τάξεως του 80% – 85%.

Αντίστοιχα, για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις (εστίαση, βενζινάδικα, αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα) η μείωση άγγιξε το 50% – 55%. «Μιλάμε για τεράστια μείωση, ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα Ιούλιο, Αύγουστο» δηλώνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Έλληνες

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, «δυστυχώς τα νέα μέχρι στιγμής δεν είναι καλά, ωστόσο, μέρα με τη μέρα αλλάζουν τα δεδομένα» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που αριθμεί 11.500 ενεργά μέλη.

Αυτήν την περίοδο, στην Χαλκιδική απολαμβάνουν τις διακοπές τους κυρίως Βούλγαροι, ωστόσο παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα του Προμαχώνα, που μέχρι, τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, θα είναι τα μοναδικά από τα οποία θα γίνεται διέλευση στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης  Mirror Hotel: Προσιτή πολυτέλεια και αξέχαστη διαμονή στη Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Παρά τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, «δεν χτυπούν τα τηλέφωνα, δεν υπάρχει ζήτηση, είναι δύσκολα και από οικονομικής πλευράς, είναι και ο υγειονομικός φόβος» ανέφερε στο ίδιο μέσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Οι τιμές στα καταλύματα έχουν πέσει, για παράδειγμα, κατάλυμα στην Καλλιθέα Κασσάνδρας για Σάββατο βράδυ δίνει δωμάτιο στα 20 ευρώ.

Στην εστίαση υπάρχουν τιμές και καταστήματα για όλα τα βαλάντια, όπως μας είπε ο κ. Κουφίδης.

Ετοιμοι για τον κορονοϊό

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν εκπαιδευτεί  για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο νομό Χαλκιδικής λειτουργούν 5 κέντρα υγείας (Νέα Μουδανιά, Κασσανδρεία, Νέα Καλλικράτεια, Παλαιοχώρι, Αγ. Νικόλαος) καθώς επίσης και το νοσοκομείο Πολυγύρου στην πρωτεύουσα του νομού και έχουν εξοπλιστεί με έξτρα ασθενοφόρα.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *