Χαλκιδική: Θρίλερ με την εξαφάνιση 41χρονου που αναζητά η Νικολούλη – Βρέθηκε το παπούτσι του μετά από εννιά μήνες

Χαλκιδική εξαφάνιση Φως στο Τούνελ

Το χρονικό της μυστήριας υπόθεσης

Ολοένα και λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση του Μπάμπη Μουραλασβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά από τροχαίο που είχε στην Χαλκιδική πριν από εννέα μήνες και δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα.

Ο 41χρονος εξαφανίστηκε βραδινές ώρες στις 2 Οκτωβρίου του 2022, όταν το όχημα που οδηγούσε βρέθηκε να έχει ανατραπεί, στην είσοδο του χωριού Πολύχρονο Κασσάνδρας, ωστόσο ο ίδιος δεν εντοπίστηκε πουθενά. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που σταμάτησαν όταν αντιλήφθηκαν το ατύχημα για να βοηθήσουν, στο σημείο υπήρχε ένας άντρας, εμφανώς ζαλισμένος και πιθανότατα ήταν ο 41χρονος, που τους είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και να πάνε προς το όχημα γιατί υπήρχαν επιβάτες που χρειάζονται βοήθεια.

Όταν εθελοντής πλησίασε το μαύρο αυτοκίνητο που βρίσκονταν στη μέση του δρόμου, δεν είδε κανέναν στο εσωτερικό του και όταν γύρισε ο άντρας είχε εξαφανιστεί. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του άντρα με καταγωγή από τη Γεωργία, όπως το κινητό του τηλέφωνο, έγραφα, αλλά και η ταυτότητά του.

Η δραματική έκκληση της οικογένειάς του

Η αδελφή του 41χρονου απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σε όποιον μπορεί να γνωρίζει οτιδήποτε για την τύχη του Μπάμπη Μουραλασβίλι, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε» και να μην έχει υπάρξει κανένα στοιχείο εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή του.

«Η μόνη πληροφορία που είχαμε είναι ότι κάποιος τον είδε να μπαίνει σε ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο και να αποχωρεί από το σημείο του τροχαίου. Όμως δε γνωρίζουμε ποιος ήταν ο οδηγός. Δυστυχώς, τόσους μήνες μετά, δεν έχουμε κανένα νεότερο για τον αδελφό μου και δεν έχει γίνει σωστή έρευνα για τον εντοπισμό του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, δε μπορεί να εξαφανίστηκε χωρίς να τον έχει δει κανένας», τονίζει η Μαρία Μουραλασβίλι.

Δείτε επίσης: Θρίλερ με την εξαφάνιση 41χρονου στη Χαλκιδική – «Ελεγε για συνοδηγό που έχει χτυπήσει, ενώ δεν υπήρχε»

«Η μητέρα μου και ο αδελφός μου βρίσκονται στην Ελλάδα και πριν από λίγες ημέρες πήγαν στο σημείο του τροχαίου και βρήκαν ένα παπούτσι. Την επόμενη ημέρα έψαξαν στο αυτοκίνητο και εντόπισαν το δεύτερο παπούτσι. Πως γίνεται να κάνανε έρευνες στο σημείο του ατυχήματος και να μην βρήκαν ούτε αυτό;», σημειώνει.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, μήπως μας δώσει κάποιο στοιχείο, όμως ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία. Ο αδελφός μου είναι εννέα μήνες άφαντος και δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε το πτώμα του για να ψάξουμε το τηλέφωνό του;», διερωτάται η αδελφή του 41χρονου.

Η κυρία Μουραλασβίλι, τονίζει ότι η οικογένεια δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο για την τύχη του 41χρονου. «Όταν ήταν μικρός ο αδελφός μου είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Το σημείο του κεφαλιού του ήταν πολύ ευαίσθητο και μετά από ένα τέτοιο τρακάρισμα δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να έχει χάσει τη μνήμη του. Μετά από ένα τροχαίο δε μπορούμε να γνωρίζουμε και σε τι κατάσταση είναι το πρόσωπό του. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άστεγος που δε γνωρίζει ποιος είναι. Γνωρίζω τον αδελφό μου και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας», σημειώνει.

«Όλοι μου λένε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά δεν βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα. Μιλάμε για μία ανθρώπινη ζωή. Δε μπορεί να μην έχει δει κανένας άνθρωπος τον αδελφό μου. Κάποιος θα τον πήγε κάπου, όμως για ποιον λόγο δεν έχει εμφανιστεί να μας το πει; Το μόνο που ζητάμε είναι να μάθουμε ότι είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που ζούμε, παρακαλώ όλον τον κόσμο να μας βοηθήσει, όποιος έχει δει ή έχει ακούσει οτιδήποτε για τον αδελφό μου», υπογραμμίζει η κυρία Μουραλασβίλι.

Διαβάστε επίσης  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αναμένεται η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γίωργος Τσούκαλης, στον οποίον απευθύνθηκε η οικογένεια και έχει αναλάβει την έρευνα – σε συνεργασία με τους έμπειρους εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ, αναφέρει ότι «δυστυχώς είναι από τις υποθέσεις που δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να στηριχθούμε».

Ο 41χρονος είναι ιδιαίτερα πιστός και το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει καταφύγει στο Άγιον Όρος, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε.

«Έχουμε «χτενίσει» όλο το Άγιον Όρος και δεν πιστεύω ότι βρίσκεται εκεί, παρόλο που πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο που είναι πολύ κοντά με τη θρησκεία. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έχει φοβερή αγάπη στην μητέρα του και θα έπρεπε να της είχε τηλεφωνήσει αν ήταν καλά. Χτίζοντας το «προφίλ» του από αυτά που έχω μάθει, πρόκειται για ένα πολύ καλοσυνάτο παιδί και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για την εξαφάνισή του», αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

«Αναμένουμε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς μπορεί να είναι κομβικής σημασίας. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες γιατί πρέπει να βρεθεί το παιδί για να μπορέσει να ηρεμήσει και η οικογένεια», επισημαίνει.

Βρέθηκε το παπούτσι του 41χρονου

Ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα στο Άγιον Όρος για τον εντοπισμό του 41χρονου, αναφέρει πως δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο άντρας έχει βρει καταφύγιο σε κάποια μονή.

Το μόνο στοιχείο που έχει προκύψει ύστερα από εννέα μήνες που ο 41χρονος θεωρείται αγνοούμενος, είναι το δεξί παπούτσι που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, ύστερα από έρευνα που έκαναν οι εθελοντές στο αυτοκίνητο και συνδυάζεται με το αριστερό παπούτσι που είχε βρεθεί στον τόπο του ατυχήματος.

Ο κ. Ράμος επεσήμανε με τη σειρά του ότι η μοναδική μαρτυρία που έχουν στα χέρια τους είναι από τον εθελοντή διασώστη του ΟΦΚΑΘ που, στις 2 Οκτωβρίου, βρέθηκε τυχαία στο σημείο του ατυχήματος και μόλις σταμάτησε για να βοηθήσει ο 41χρονος του είπε να ψάξουν στο αυτοκίνητο και έπειτα εξαφανίστηκε.

Πηγή: protothema