Χανιά: Λουκέτο στην κλινική που ερευνάται για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Χανιά κλινική εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα

Η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής στα Χανιά που ερευνάται δικαστικά για εμπορία βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.

Στην σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της ελληνικής δημοκρατίας στις 14 Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται ακόμα η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Το σχετικό ΦΕΚ, έδωσε στην δημοσιότητα η δικηγόρος Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια που θίγονται από τις καταγγελλόμενες πράξεις.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: «Δε θέλω ούτε να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου», κατέθεσε η μητέρα της άτυχης Εμμας

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Πηγή: ZarpaNews