Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Νάουσα Πάτρα Αστυνομία Γλυκά Νερά βιασμό Θεσσαλονίκη Σέρρες

Από την οποία τελικά προήλθε η γυναικοκτονία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που φέρεται να είχαν αγνοήσει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι του ζευγαριού στη Δάφνη, όπου σήμερα δολοφονήθηκε η 35χρονη Αννα.

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Αμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Καταγγελία για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη

Η άγρια δολοφονία μίας 31χρονης γυναίκας στη Δάφνη έρχεται να προστεθεί στη μακρά «μαύρη» λίστα των γυναικοκτονιών που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

Τη νεαρή γυναίκα έσφαξε ο σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου παραδόθηκε, ομολογώντας την πράξη του.

Ο 40χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα στο λαιμό την 31χρονη και παραδόθηκε στην Αστυνομία, λέγοντας ότι το κίνητρό του υπήρξε η «υπερβολική του ζήλια». Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου ζούσαν τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα σε λίμνη αίματος.

Γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν ότι η 31χρονη και ο 40χρονος είχαν συχνά τσακωμούς. Μάλιστα, στις 11 Ιουλίου ένας εκ των γειτόνων είχε καλέσει την αστυνομία, η οποία -όπως είχε καταγγείλει- δεν ανέβηκε καν στο διαμέρισμα, παρά περιπολικό πέρασε κάτω από την πολυκατοικία, χωρίς να διερευνήσει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες (ΦΩΤΟ)

O 40χρονος συζυγοκτόνος διατηρούσε ψητοπωλείο στην περιοχή.

«Στις 11 Ιουλίου είχα καλέσει ξανά την αστυνομία»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας όπου συνέβη η γυναικοκτονία στη Δάφνη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει μέσω facebook, ένοικος της πολυκατοικίας, η γυναικοκτονία στη Δάφνη φαίνεται να αποτελεί υπόθεση συνεχούς και κλιμακούμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς και έμφυλης βίας.

Ο 40χρονος οποίος δολοφόνησε το μεσημέρι της Παρασκευής την 31χρονη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, στη Δάφνη και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου και παραδόθηκε, φέρεται να είχε προχωρήσει και στο παρελθόν σε κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον της.

Οπως αναφέρει ένοικος της πολυκατοικίας, στις 11 Ιουλίου, δηλαδή 19 μέρες πριν τη γυναικοκτονία, η ίδια είχε αναφέρει ότι είχε καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει περιστατικό ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Όπως έγραφε στην ανάρτησή της εκείνη την ημέρα, «το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν».

Σε σημερινή της ανάρτηση η ένοικος, παραπέμπει στην παλαιότερη ανάρτησή της, σχολιάζοντας, «Τη σκότωσε τελικά. Αυτό έχω να πω»

Η καταγγελία

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο.Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι, άγχος παίδες μονό τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι για να σας φωνάξουν».

inkedcapture_3_li.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *