Διαδικτυακός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας για το γιαούρτι

Διαβάστε τι συνέβη

Ένα tweet για την προέλευση του «ελληνικού γιαουρτιού» προκάλεσε «πόλεμο» στο κοινωνικό δίκτυο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χρηστών, με τη συζήτηση γρήγορα να ξεφεύγει.

Η… εθνικότητα του λεγόμενου «ελληνικού γιαουρτιού» προκάλεσε διαδικτυακό «πόλεμο» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χρηστών του Twitter.

Όλα ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, από τον δημοφιλή λογαριασμό «UberFacts» στο Twitter ο οποίος δημοσιεύει «τα πιο ασήμαντα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην περιγραφή της σελίδας.

Όπως αποδείχθηκε, αρκούσαν πέντε λέξεις για να πάρει «φωτιά» το διαδικτυακό μέσο: «Το “ελληνικό γιαούρτι” είναι στην πραγματικότητα τουρκικό», έγραψε το UberFacts στις 26 Δεκεμβρίου.

​Πιθανότατα, το μήνυμα είχε να κάνει με την επωνυμία που πωλείται συγκεκριμένο είδος γιαουρτιού στις ΗΠΑ το οποίο και φέρει τον χαρακτηρισμό «ελληνικό γιαούρτι».

Χρήστες, κατά τα φαινόμενα, τουρκικής καταγωγής, έσπευσαν να υπερθεματίσουν.

«Ακόμη και η λέξη “γιαούρτι” είναι τουρκική λέξη που χρησιμοποιείται για πάνω από 1.000 χρόνια. Δεν γίνεται ξαφνικά “ελληνική” μόνο και μόνο επειδή βάζετε (τη λέξη) “ελληνικό” σ’ αυτό», έγραψε χρήστης.

Έλληνας χρήστης του κοινωνικού δικτύου ζήτησε αποδεικτικά στοιχεία «διαφορετικά δεν ισχύει». «Ποια είναι η πηγή σου;» ρωτά. «Το γεγονός» σπεύδει να απαντήσει έτερος χρήστης. «Φυσικά. Ποιο γεγονός» ζητά να μάθει και πάλι ο Έλληνας χρήστης.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Τουρκία: Ενας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι από πτώση τελεφερίκ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το ίδιο γεγονός που έχουν κοινό η ράκη (εσείς το λέτε ούζο), ο μπακλαβάς και το γιαούρτι. Όλα αυτά είναι τουρκικά ακόμη κι αν νωρίτερα προέρχονταν από άλλους, όμως σίγουρα (δεν είναι) ελληνικής προέλευσης», του απαντά.

«Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένας όρος του μάρκετινγκ ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, προέρχεται από την Αμερική. Δεν είναι θέμα προέλευσης, αλλά μάρκετινγκ του συγκεκριμένου τύπου. Ως τέτοιο. μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει κάτι σαν το “ελληνικό γιαούρτι”. Αλλά το να κάνετε το επιπλέον βήμα και να λέτε ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι τουρκικό είναι παράλογο», απάντησε ο Έλληνας χρήστης.

​Η διαδικτυακή μάχη εξελίχθηκε σε ανάλογο ύφος, ενώ δεν έλειψαν και οι ακρότητες με Τούρκους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και τουρκικές σημαίες.

Πηγή: sputniknews.gr