Διαψεύδεται ότι διατάχθηκε ΕΔΕ στο Καραμάνδειο για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Πάτρα

Από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Δεν διατάχθηκε καμία ΕΔΕ για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμάνδειο νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Έτσι, η 6η ΥΠΕ διέψευσε την συγκεκριμένη είδηση που κυκλοφορεί από το πρωί σχετικά με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη και μετά από μήνες που η υπόθεση της Πάτρας συγκλονίζει τη χώρα και έχει γίνει θέμα από μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε σε ψυγείο του Καραμανδανείου νοσοκομείο ένα φιαλίδιο με αίμα με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το δείγμα αίματος είχε ληφθεί στις 8 Απριλίου 2021, όταν το άτυχο κοριτσάκι είχε μπει στο νοσηλευτήριο με σπασμούς, όπως δήλωνε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το γεγονός ότι τόσο διάστημα που το θέμα της Πάτρας ήταν πρώτη είδηση δεν είχε ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο φιαλίδιο και το σημαντικότερο: Δεν το είχε παραδώσει κανείς στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτήματα για τη λειτουργία του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης
Πάτρα: "Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου", λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο «κινητοποιήθηκε» και βρήκε τελικά το φιαλίδιο με το αίμα, μετά από έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, στο οποίο ζητούνταν να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο.

Έτσι βρέθηκε το φιαλίδιο, μέσα σε ένα ψυγείο που φυλάσσονται δείγματα με αίμα ασθενών, στην παιδιατρική κλινική.

Το φιαλίδιο έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα να οδηγήσει την έρευνα ένα βήμα παρακάτω, για το τι συνέβη στο άτυχο κοριτσάκι που τελικά, οδηγήθηκε στο θάνατο.

Πηγή: newsit.gr