Διέφυγε τον κίνδυνο ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε από ανήλικο

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο

Παρόλο που έχει σταθεροποιηθεί παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Τον κίνδυνο διέφυγε ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε από 17χρονο αγόρι τη Δευτέρα του Πάσχα στην Ακρόπολη.

Ο 18χρονος παρόλο που έχει σταθεροποιηθεί παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς όπως ανέφεραν οι γιατροί που τον χειρούργησαν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή του.

Οι γιατροί του του «Ερυθρού Σταυρού» διέγνωσαν «τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στην λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».

Δείτε επίσης: Χειροπέδες στον δεύτερο 17χρονο για την επίθεση με μαχαίρι σε 18χρονο

Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ στον 17χρονο που τον μαχαίρωσε ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο ανήλικος συνελήφθη στο σπίτι του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Στους δύο συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παραπέμφθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μέσα στο 2022 σημειώθηκαν 5.500 περιπτώσεις επιθέσεων μεταξύ ανηλίκων.

«Τον μαχαίρωσα σε κοιλιά και λαιμό»

«Του είχε το μαχαίρι στο λαιμό και τον απομάκρυναν. Εκείνη την ώρα πήγαμε και οι δύο προς τον Δημήτρη, τον είχε μαχαιρώσει, είχε πάρει το τσαντάκι και έφευγαν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση», λέει φίλος του θύματος.

Διαβάστε επίσης  Ξύλο στη Βουλή: Ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών επιτέθηκε σε βουλευτή της Ελ. Λύσης (ΦΩΤΟ)

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δύο φορές, μία στην κοιλιά και μία στον λαιμό αν θυμάμαι καλά. Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», είπε ο 17χρονος δράστης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.

«Ζω από θαύμα», λέει ο 18χρονος

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

Η κατάσταση του 18χρονου κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.