Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδιο μεταξύ Γιάννη Λαγού και Μάγδας Φύσσα -«Αντε γεια ρε»

Γιάννης Λαγός επίθεση σε Μάγδα Φύσσα

Ενταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα

Επίθεση με απρεπείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Γιάννης Λαγός, σήμερα (13/1) στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής επιτέθηκε στη μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού, όταν εκείνη ζήτησε από την πλευρά της Χρυσής Αυγής να σταματήσουν να αποκαλούν τον γιο της «μακαρίτη», καθώς όπως ανέφερε ο γιος της έχει «δολοφονηθεί».

«Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» είπε τότε ο κατηγορούμενος στη μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού, ενώ άρχισε να φωνάζει «άντε γ..». Μάλιστα, ακόμη και τη στιγμή που οι αστυνομικοί του πέρναγαν χειροπέδες, ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε να φωνάζει. Τη στιγμή εκείνη το κοινό, από την πλευρά, των θυμάτων της Χρυσής Αυγής φώναζε «δολοφόνοι» ενώ ο Γιάννης Λαγός φώναζε: «Άντε γεια ρε».

Εν τω μεταξύ, σήμερα το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έχει κληθεί για κατάθεση στις 18 Ιανουαρίου η σύντροφος του Παύλου Φύσσα. Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η πλευρά της υπεράσπισης. Πρόκειται για τη γυναίκα στα χέρια της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Φύσσας και η οποία δεν είχε καταθέσει σε πρώτο βαθμό.

«Ομάδα μαυροφορεμένων με ρόπαλα κυνηγούσε τον Παύλο Φύσσα» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

Ακόμη σήμερα στο ακροατήριο, κατέθεσε η κ. Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά. Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα» κυνηγούσε τον Παύλο Φύσσα και ότι κάποιοι από αυτούς τον χτύπησαν στην πλάτη.

Η εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως είδε να σπεύδει στο σημείο το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά και να βγαίνει εκείνος από μέσα. Όπως είπε, στη συνέχεια η μάρτυρας ο Γιώργος Ρουπακιάς πλησίασε τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό, τον είδε «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι».

Και ενώ, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Γιώργος Ρουπακιάς επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί και κατευθύνθηκαν προς τον Παύλο Φύσσα. Ο μουσικός, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, τους φώναξε: «Πιάστε τον, με μαχαίρωσε».

Πηγή: protothema.gr