Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει η αυτόπτης μάρτυρας – «Ο Ρουπακιάς θα έφευγε αν δεν τον έδειχνε ο Παύλος»

δίκη Χρυσή Αυγή

Άγνωστο αν θα καταθέσει σήμερα η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται σήμερα (18/1) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σήμερα, καταθέτει για τα όσα είδε το μοιραίο εκείνο βράδυ που “έφυγε” ο Παύλος Φύσσας, η αυτόπτης μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδου.

Αυτή την ώρα η μάρτυρας εξετάζεται διεξοδικά από συνηγόρους υπεράσπισης και ενώ άγνωστο παραμένει αν η σύντροφος του Παύλου Φύσσα θα καταθέσει σήμερα στη δίκη. Πρόκειται για τη γυναίκα στην αγκαλιά της οποίας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο μουσικός μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Γ. Ρουπακιά. Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήτευση της συντρόφου του μουσικού – η οποία δεν είχε καταθέσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο – κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της υπεράσπισης.

Στην κατάθεσή της, η κ. Καραγιαννίδου αναφέρθηκε στα όσα είδε το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Όπως ανέφερε, ενώ κάθονταν με μια φίλη της παγκάκι είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν, σύμφωνα με τη μάρτυρα, τον μουσικό. Τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους «φώναζαν» ρυθμικά. Η κ. Καραγιαννίδου κατέθεσε πως είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. Είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”».

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Ακόμη η κ. Καραγιαννίδου αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του τραυματισμένου Παύλου Φύσσα. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Γ. Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Π. Φύσσας στους αστυνομικούς.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Πηγή: protothema.gr