Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα διακοπή για αύριο το πρωί

Τι υποστήριξε ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου

Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με την πρόταση της Εισαγγελέως επί των αιτημάτων που έθεσαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ιωάννης Λαγός.

Ο πρώτος, επικαλούμενος στοιχεία που εμπεριέχονται στην δικογραφία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ζήτησε να εξεταστούν κατ´ αντιπαράσταση δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα ήταν τότε στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομιλούσε δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άλλο άτομο που πρωτύτερα είχε επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Όσον αφορά στον Ιωάννη Λαγό, ο συνήγορός του ζήτησε να αναγνωστούν στο δικαστήριο και τα βουλεύματα που εκδόθηκαν μετά το 2015 και αναφέρουν για τον εντολέα του ότι ουδέποτε παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως για την χορήγηση ανασταλτικού στους καταδικασθέντες.

Ειδικότερα, όπως είπε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου αναφερόμενος στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και στις δηλώσεις τους τις τελευταίες ημέρες: «Κατέφυγαν σε συκοφαντίες. Αναφέρθηκαν στο ποινικό του μητρώο, εκείνο το πλημμέλημα προ 41 ετών. Αυτό με ενθαρρύνει. Γιατί για να καταφεύγουν σε αυτή την απόφαση, δείχνει την αδυναμία, την έλλειψη επιχειρημάτων. Ο Μιχαλολιάκος δεν είχε συμπληρώσει τα 22 του χρόνια. Η τέλεση της πράξης ήταν στα 19 του χρόνια και σήμερα είναι 63. Ποια ηθική λογική και δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει στο δικαστήριο να μη δοθεί αναστολή βάσει αυτού; Είπαν και άλλο ψέμα. Ότι η καταδίκη του τότε επρόκειτο περί έκρηξης. Δεν έβαζε βόμβες σε κινηματογράφο που έπαιζε ρωσικά έργα. Αυτό είναι δική τους εφεύρεση, λάσπη που προσπαθούν να προβάλλουν στο δικαστήριο.»

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ο Μιχαλολιάκος έχει όλες τις προϋποθέσεις του νόμου για να του δοθεί αναστέλλοντας δύναμη.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *