Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα που ήταν μπροστά στην δολοφονία

δική Χρυσής Αυγής

Δεχόταν και ο ίδιος απειλές για τη ζωή του

Η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα (24/10) με την κατάθεση στενού φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν μπροστά στη δολοφονία του από το Γιώργο Ρουπακιά.

Ο μάρτυρας περιέγραψε καρέ-καρέ τι έγινε εκείνο το βράδυ και πως ο 34χρονος μουσικός έφυγε από τη ζωή, σκιαγραφώντας μία οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής από ένα κονβόι 30-40 ατόμων που άνοιγαν χώρο στο Γιώργο Ρουπακιά για να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα.

«Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά» κατέθεσε ο μάρτυρας, περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκαν έξω από την καφετέρια Κοράλλι.

Ο στενός φίλος του Παύλου Φύσσα περιέγραψε πως ο μουσικός έδειξε τον δράστη. «Ο Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του εκείνο βράδυ είχε πάει σε μία καφετέρια να δει μπάλα με οκτώ ακόμα άτομα και στο ά ημίχρονο τους πήρε ο Παύλος Φύσσας να πάνε στην καφετέρια Κοράλλι όπου βρισκόταν.

«Παρκάραμε στην οδό Παύλου Μελά, καθώς βγήκαμε είδα έναν τύπο ψηλό να έρχεται προς εμάς. Δεν ξέρω γιατί το παρατήρησα. Μετά μας είπε ο Παύλος ότι σχολίασαν δύο άτομα που ήταν εκεί ότι φορούσαν τη μπλούζα ανάποδα. Τελείωσε ο αγώνας, δύο μείναμε μέσα να πληρώσουμε και βγαίνοντας έξω είδαμε τέσσερα με πέντε άτομα με οπλισμό στα οχήματά μας. Ξαφνικά βλέπουμε ένα μηχανάκι, που μας ρωτά ο τύπος «τι έγινε ρε παιδιά» και λέμε μας έχουν κλείσει και δεν μπορούμε να φύγουμε. Πήγε σε αυτούς και επέστρεψε και μας είπε «φύγετε για να φύγουν κι αυτοί».

Διαβάστε επίσης  Εκδικάσθηκαν οι αιτήσεις στο ΣτΕ για το Flyover - Υπεριδιπλάσια η έκταση που θα υλοτομηθεί

Εμείς είπαμε «δε φεύγουμε, θέλουμε να ξεπαρκάρουμε και να φύγουμε». Και ξαναπήγε να τους το πει. Αυτό κράτησε 10-15 λεπτά» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ωστόσο και αφού ο Ρουπακιάς μέσα από το αμάξι ρώτησε τον Φύσσα «αυτή είναι η Κεφαλληνίας;».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως είδαν ένα κονβόι από 30-40 άτομα και τότε τους είπε ο Παύλος «τρέχτε».

«Γυρνάω πίσω να βοηθήσω, και δέχομαι κι εγώ ένα χτύπημα στην πλάτη. Παρατήρησα εκείνη την ώρα ότι δεν ήρθαν όλοι μαζί να μας επιτεθούν και να τελειώσει το σκηνικό. Ήρθαν και ξανάρθαν, έπαιζε πολλή εμψύχωση από τους απέναντι. Και μας φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε», «θα σας γ…». Με ρίχνουν κάτω, σηκώνομαι και την ώρα εκείνη βλέπω το αμάξι του Ρουπακιά ανάποδα στο δρόμο, και βλέπω – ήμουν στα 3-4 μέτρα μακριά του – να τον αγκαλιάζει και να δέχεται μαχαιριές. Δεν είδα το μαχαίρι εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα πιάνει ο Παύλος την καρδιά του και πάει να φύγει και εκείνη την ώρα έρχονται και οι αστυνομικοί».

Δεχόταν και ο ίδιος απειλές για τη ζωή του

Ο μάρτυρας απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είπε πως μέσα στην καφετέρια «Κοράλλι» είπε πως δεν είδε κάτι συγκεκριμένο μόνο κάποια άτομα που φορούσαν συγκεκριμένα ρούχα και σχολίασαν ότι ο ένας φορούσε την μπλούζα του ανάποδα.

Πρόεδρος: Τι έγινε με τον Παύλο; Πώς συνεπλάκη ο Παύλος;

Μάρτυρας: Έρχονταν 5 άτομα, τον χτυπούσαν, ξαναφεύγαν, σαν κάποιος να τους έλεγε τώρα εσείς, τώρα εσείς.

Πρόεδρος: Σας φάνηκε περίεργο, ή ήταν τυχαίο δηλαδή;

Μάρτυρας: Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό και έκαναν χώρο γιατί εκείνη την ώρα ήρθε ο Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Εσάς, όταν πέσατε στο πεζοδρόμιο, ασχολήθηκαν μαζί σας πια;

Μάρτυρας: Εγώ σηκώθηκα την ώρα που ήρθε ο Ρουπακιάς αλλά δεν ασχολήθηκαν μαζί μου.

Ο μάρτυρας είπε στην κατάθεση του ότι για ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεχόταν απειλές, τον έπαιρναν τηλέφωνο και του έλεγαν είσαι ο επόμενος.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi