Δίκη Λιγνάδη: “Ο τρίτος μηνυτής αισθάνεται κατατρομοκρατημένος” – Γιατί δεν παρέστη στο δικαστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η μη εμφάνισή του επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για σκευωρία”

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», μίλησε  ο δικηγόρος των φερόμενων θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, κάνοντας λόγο για την απουσία του τρίτου μηνυτή του ηθοποιού από την ακροαματική διαδικασία.

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στους λόγους που ο τρίτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν παρέστη στο δικαστήριο να καταθέσει.

«Συγχαρητήρια για την δημοσιογραφική επιτυχία και σε εσάς και στην κ. Κεφαλλωνίτη για την συνέντευξη αυτή στον τέταρτο μάρτυρα. Καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο ο δημοσιογράφος, και δεν υποχρεούται να δίνει τα στοιχεία», ανέφερε αρχικά.

«Με αυτό που πληροφορήθηκα από την εκπομπή σας, ανακουφίστηκα γιατί, διαπίστωσα ότι ο λόγος που δεν παρέστη ο μηνυτής δεν οφείλεται σε ανώτερη βία, δεν οφείλεται σε σοβαρή ασθένεια ή κάτι άλλο.

Κατά δεύτερον, αποδεικνύεται περίτρανα από τους λόγους που παρουσίασε γιατί δεν παρέστη στο δικαστήριο επειδή αισθάνεται ντροπή ανασφάλεια φόβο ότι η τακτική που έχει εξαρχής ακολουθηθεί απ΄ την υπεράσπιση, δηλαδή η τακτικής της κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και η οποία συνεχίζεται με τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που γίνονται σε όσους καταθέτουν εναντίον του Λιγνάδη.

Από τις 4 καταθέσεις οι 3 δεν πτοηθήκαν ο ένας αποδείχθηκε ότι είναι ένα ευάλωτο άτομο, τοξικοεξαρτημένο , που αυτό δείχνει ακόμη μεγαλύτερη απαξία της πράξης του εγκλήματος σε βάρος του κατηγορουμένου, εάν αυτό αποδειχθεί», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι λήστεψαν καθηγητή - Τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα

«Ο τρόπος που επέλεξε και οι λόγοι που επικαλέστηκε, δείχνουν, πρώτον, την αποτελεσματικότητα της κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και των συνεχών προσβολών κατά της προσωπικής ζωής του, και που δυστυχώς επιτρέπονται από τη διεύθυνση της ακροαματικής διαδικασίας»,

«Η μη εμφάνισή του επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για σκευωρία. Εάν ήταν ψευδομάρτυρας, θα ήταν από την πρώτη στιγμή έξω από τα δικαστήριο για να κληθεί και να καταθέσει τα ψεύδη του, είναι η τακτική των ψευδομαρτύρων αυτή. Το ότι δεν εμφανίστηκε ο μάρτυρας καταρρίπτει τη θεωρία της σκευωρίας», τόνισε ο κ. Βλάχος.

«Δεν έχω επικοινωνήσει γενικά, το πληροφορήθηκα από εσάς, και αυτή τη στιγμή, τον καλώ να έρθει, να μην φοβάται, ακόμη και αν έχει αποβληθεί έχει το δικαίωμα μέχρι και το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας να εμφανιστεί και να καταθέσει ως θύμα, χωρίς να έχει το δικαίωμα να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων, αυτό όμως δεν ακυρώνει την κατηγορία», σημείωσε ο κ. Βλάχος, και ουσιαστικά κάλεσε τον μάρτυρά να μην φοβάται να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του μηνυτή η προστασία του και η εξέτασή του κεκλεισμένων των θυρών.

«Έχει το δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, ο νόμος το επιτρέπει. Ο συγκεκριμένος μηνυτής έχει καταθέσει 2 φορές. Είναι ένα καθόλα υπαρκτό άτομο», κατέληξε.

Πηγή: megatv.com