Δίκη Πισπιρίγκου: Λιποθύμησε στην δικαστική αίθουσα ο Αλέξης Κούγιας

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη χθες (4/5) στην δικαστική αίθουσα που πραγματοποιείται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας.

Σήμερα, έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος απάντησε για το θέμα της υγείας του μετά το χθεσινό λιποθυμικό επεισόδιο.

«Είναι γνωστό τι αντιμετωπίζω εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, γιατί είχα αποκρύψει στην αρχή το σοβαρό πρόβλημα της υγείας μου από όλους. Όμως αυτό δεν έχει σχέση με το λιποθυμικό επεισόδιο, από ό,τι μου είπαν οι γιατροί» είπε ο Αλέξης Κούγιας συμπληρώνοντας πως «θα φύγω από τη ζωή από άλλη αιτία», όπως είπε χαριτολογώντας.

«Όπως μου είπε και η νοσηλεύτρια, έχασα τις αισθήσεις μου γιατί οι σφυγμοί μου έφθασαν στο ελάχιστο. Από ό,τι μου είπε ήταν πολύ χαμηλά. Την ευχαριστώ και δημοσίως την κυρία Φιφή. Το λιποθυμικό επεισόδιο οφείλεται σε υπερκόπωση, δεν ήταν πρόβλημα υγείας που έχει αιτιολογία ιατρική. Δυστυχώς, αυτό το χρονικό διάστημα είμαι υποχρεωμένος να κάνω εδώ στο Μεικτό Ορκωτό, συγχρόνως τρία μεικτά ορκωτά».

«Πριν αρχίσει η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα έχω μια δίκη μιας κυρίας που κατηγορείται ότι πήγε να κάψει τον σύζυγό της στη διπλανή αίθουσα. Πρέπει σε όλα αυτά να ανταποκριθώ. Ποτέ δεν έβαλα συνεργάτες μου να αντί για εμένα να κάνουν διαδικασίες, για αυτό είχα αυτή τη διαδρομή. Όλο αυτό με κούρασε παρόλο που κοιμάμαι πολύ νωρίς. Ξυπνάω όμως και πολύ νωρίς. Μια χαρά είμαι», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: “Η μητέρα δεν ήταν χαρούμενη όταν αποσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα”, κατέθεσε νοσηλεύτρια

H δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται με την κατάθεση του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ένταση σημειώθηκε ωστόσο από την πλευρά του Αλέξη Κούγια όταν επιτέθηκε φραστικά στον εντατικολόγο λέγοντας «είστε εδώ για να καταθέσετε, όχι για να δίνετε συνεντεύξεις σαν τις Κατίνες εδώ πέρα».

Σημειώνεται ότι χθες, νοσηλεύτριες της Παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο περιέγραψαν «ασυνήθιστες» αντιδράσεις από την πλευρά της μητέρας από την Πάτρα.

«Ψυχρή, ψύχραιμη, αποστασιοποιημένη, χωρίς να βγάζει ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια της» είναι οι περιγραφές που χρησιμοποίησαν στις καταθέσεις τους οι νοσηλεύτριες για την κατηγορούμενη μητέρα, η οποία είχε χάσει ήδη δύο παιδιά όταν νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

Οι νοσηλεύτριες ανέφεραν επίσης πως στο νοσοκομείο ακουγόταν για το «Σύνδρομο Μινχάουζεν».

Χαρακτηριστικά ήταν όσα κατέθεσε η κ. Πηνελόπη Φιφή που ήταν δίπλα στο παιδί καθόλη τη νοσηλεία του στο Ρίο. Η μάρτυρας περιέγραψε πως την μεγαλύτερη εντύπωση της έκανε η αντίδραση της μητέρας, όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε μετά από περίπου δέκα ημέρες στη ΜΕΘ όπου είχε εισαχθεί μετά την ανακοπή.

«Στο στάδιο της αποσωλήνωσης είδα μια περίεργη συμπεριφορά της μητέρας. Σε αυτό το στάδιο βάζουμε τους γονείς μέσα να δουν το παιδί τους. Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια το παιδί και θέλουμε να δούμε και τις αντιδράσεις του παιδιού. Αν αντιλαμβάνεται, αν απαντά στα ερεθίσματα. Είδα αναστατωμένη τη μητέρα. Η μητέρα ήταν εμφανώς αγχωμένη. Δηλαδή σε αυτή τη φάση περιμένουμε να δούμε τη χαρά. Είναι μια νίκη να αναπνέει το παιδί μόνο του. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η μητέρα δεν εστίαζε στο παιδί. Κοιτούσε τις αντιδράσεις τις δικές μας. Μετά πλησίασε λίγο την Τζωρτζίνα και της μίλησε, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόκειται για την ίδια νοσηλεύτρια που στάθηκε στο πλάι του Αλέξη Κούγια κατά το χθεσινό λιποθυμικό επεισόδιο και την οποία ευχαρίστησε δημοσίως σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: star.gr