Δίκη Πισπιρίγκου: Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Κούγια και Ηλιάδη

Tο πρωί της Τρίτης 25 Aπριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, συνεχίζεται με την εξέταση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ξεκινώντας την εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να μάθει για ποιο λόγο ο μάρτυρας συνοδευόταν από δικηγόρο, με την πρόεδρο να απαγορεύει την ερώτηση καθώς δεν αφορά, όπως εξήγησε, στην υπόθεση.

«Υπάρχει μια ΜΕΘ σε όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα. Το τηλέφωνο έγινε από το Καραμανδάνειο και απάντησε ο συνάδελφος μου κ. Κοτσώνης και κανονίστηκε η διακομιδή. Αμέσως με ενημέρωσε. Βρισκόμουν στο σπίτι μου και όταν δέχτηκα το τηλέφωνο του είπα να ετοιμάσει την κατάσταση και ξεκίνησα για τη νοσοκομείο. Αυτό έγινε πρέπει να έγινε μισή ώρα πριν φτάσει το παιδί» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Κούγιας: Γιατί σας τηλεφώνησε ο κ. Κοτσώνης;

Μάρτυρας: Από το 2007 που έχω αναλάβει ζητάω να ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά. Και θέλω να είμαι εκεί. Ακούγεται ουτοπικό…Θέλω να είμαι παρών σε κάθε δύσκολο περιστατικό.

Κούγιας: Ύποπτο ακούγεται…

«Ρώτησα τον κ. Κοτσώνη αυτά που θέλω να ξέρω. Ότι το παιδί είναι εν ζωή, είναι 7,5 ετών κι έρχεται στη ΜΕΘ παίδων. Δε χρειάζεται να ξέρουμε κάτι παραπάνω εκείνη τη στιγμή» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε πως την ανάνηψη έκανε ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος και πως ο χρόνος ανάνηψης ήταν μεγάλος.

Κούγιας: Σας είπαν συνολικό χρόνο διαδικασίας ανάνηψης;

Μάρτυρας: Η συνομιλία ήταν σύντομη. Μου είπε ότι η καρδιακή αναζωογόνηση διήρκησε 40-50 λεπτά. Ήταν μεγάλος χρόνος.

Κούγιας: Πότε ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο του Ρίου;

Μάρτυρας: Ήμουν περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα πριν φτάσει το περιστατικό στο νοσοκομείο. Εγώ δηλαδή έφτασα περίπου στις 20.00 και το περιστατικό 20.30.

Κούγιας: Το περιστατικό έγινε στις 18.30. Σας έχει απασχολήσει ο χρόνος της ανακοπής, ο χρόνος που διήρκεσε, ο χρόνος που ειδοποιηθήκατε;

Διαβάστε επίσης  Oμόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μάρτυρας: Είναι πολύ σημαντικά αυτά που ρωτάτε και μπορώ να τα αναλύσω.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου επέμεινε σχετικά με τους χρόνους που συνέβησαν όλα, υποστηρίζοντας ότι η Τζωρτζίνα επανήλθε στις 19.30 και έφτασε στο νοσοκομείο του Ρίου στις 20.30, δηλαδή μια ώρα αργότερα. «Οι διαδικασίες είναι σε χώρο εκτός της αρμοδιότητας μου. Δεν ήμουν παρών, δεν μπορώ να γνωρίζω» απάντησε ο κ. Ηλιάδης.

Κούγιας: Έχει σημασία ο χρόνος ανάνηψης;

Μάρτυρας: Βεβαίως. Πρέπει να γίνεται άμεσα.

Κούγιας: Πρέπει να αντιμετωπιστεί στα 4 λεπτά όπως λέει η καρδιολογική εταιρία;

Μάρτυρας: Ορθότατο.

Κούγιας: Με ποιο τρόπο χορηγείται το οξυγόνο;

Μάρτυρας: Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσουν οι θωρακικές συμπιέσεις και μετά το οξυγόνο.

Κούγιας: Δε χρειάζεται διασωλήνωση και οξυγόνο;

Μάρτυρας: Δεν είναι το πιο σημαντικό. Αν καταφέρει ο επαγγελματίας υγείας να αερίσει με ασκό μπορεί να καταφέρει τη διάσωση του εγκεφάλου.

Κούγιας: Γιατί προσπαθεί κάποιος ενώ έχουν περάσει 50 λεπτά και έχουν επέλθει οι εγκεφαλικές βλάβες;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο να σωθεί ο άνθρωπος. Δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι έκβαση θα έχει. Ειδικά στα παιδιά έχουμε φτάσει πολλές φορές 40 και 60 λεπτά.

Μήνυση στον αναισθησιολόγο
Νωρίτερα, στην υποβολή μήνυσης για ψεύδη κατάθεση σε βάρος του αναισθησιολόγου Γιάννη Χασαπόπουλου προχώρησε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητώντας να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

«Ο μάρτυρας για πρώτη φορά στο ακροατήριο είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε πολλά σάλια και δυσκολεύτηκε στη διασωλήνωση. Κάτι τέτοιο δεν έχει γραφτεί στα ιατρικά έγγραφα ούτε ειπώθηκε στην ανάκριση» ανέφερε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι «κανείς γιατρός ή νοσηλευτής δεν αναφέρθηκε σε σάλια ή δυσκολία διασωλήνωσης».

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για στοιχείο που εισφέρθηκε ξαφνικά στη διαδικασία έπειτα από συνεννόηση του αναισθησιολόγου Χασαπόπουλου και του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη. «Ο Ηλιάδης είπε εδώ ότι η κεταμίνη δημιουργεί σιελόρροια. Έτσι καταλάβαμε πως αυτή η εκ πρώτης όψεως αδιάφορη αναφορά Ηλιάδη γιατί έγινε» σημείωσε ο κ. Κούγιας καταλήγοντας ότι ο αναισθησιολόγος εν γνώση του κατέθεσε ψευδώς ότι βρήκε το παιδί με σάλια.

Πηγή: newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi