Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ξέσπασε σε κλάματα η αθλήτρια που καταγγέλλει βιασμό 

Περιέγραψε με λεπτομέρειες τα περιστατικά

Με λυγμούς βγήκε από την δικαστική αίθουσα σήμερα (7/6), μετά την κατάθεσή της η αθλήτρια, η οποία έχει καταγγείλει τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ότι την βίασε όταν ήταν 12 ετών.

Η 21 ετών σήμερα κοπέλα για περισσότερο από δυο ώρες κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σε μια διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως και η αρχική της κατάθεση.

Έντονα φορτισμένη η νεαρή κοπέλα βρήκε στήριξη στην οικογένεια και τους φίλους της που βρέθηκαν στα δικαστήρια και έσπευσαν να την παρηγορήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην μάρτυρα αφορούσαν και πάλι το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, καθώς για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία.

Μάλιστα, η κοπέλα φέρεται να κλήθηκε να περιγράψει και πάλι με λεπτομέρειες συγκεκριμένα περιστατικά, γεγονός που την φόρτισε ψυχολογικά.

Η υπεράσπιση δίνει «μάχη» για να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει διαπράξει το αδίκημα του βιασμού καθώς τα άλλα δύο κακουργήματα, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια, τα έχει ομολογήσει.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συμπληρωματική κατάθεση και ενώ τέθηκε εκ νέου το θέμα να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Θοδωρής Μαντάς διαμαρτυρόμενος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα χαρακτηρίζοντας προσβλητικά τα σχόλια μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων που ανέφεραν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» και πως «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού τόνισε ότι συναινεί στο αίτημα να γίνει η κατάθεση της νεαρής κοπέλας κεκλεισμένων των θυρών δήλωσε πως για «την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του» αποχωρεί «για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο» ενώ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την υπόλοιπη διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Δεν έβρισκαν διερμηνέα νοηματικής για κωφάλαλη που συνελήφθη για κλοπή

Η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση

Μετά την κεκλεισμένων των θυρών συμπληρωματική κατάθεση στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν δυο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου οι οποίοι είχαν διατελέσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε την αθλήτρια του.

Οι αναφορές του πρώην γραμματέα του Δ.Σ ότι ο κατηγορούμενος και η καταγγέλλουσα «είχαν σχέση και κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι» και πως ουδέποτε είχαν ενημερωθεί ως Όμιλος για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή προκάλεσε αντιδράσεις.

Τελικά, αποφασίστηκε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πατέρα της 21χρονης με τον μάρτυρα που επέμεινε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απομάκρυνση του προπονητή «γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας».

«Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες» ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας πως «ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…».

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας ήταν κατηγορηματικός ότι «ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο».

Μάρτυρας: Όχι , δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμία φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε τώρα το χαλάτε όμως…

Η δίκη μπαίνει , πλέον, στην τελική της ευθεία καθώς την ερχόμενη Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορούμενου.