Δικηγόρος 49χρονης που έβαλε φωτιά στον άνδρα της: «Επινε και έπαιρνε χάπια»

Αρτα αυτοκτονία Λαμία

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο το θύμα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορείται η 49χρονη από τη Μυτιλήνη η οποία περιέλουσε τον σύζυγο της με βενζίνη και του έβαλε φωτιά.

Αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο είναι η σύζυγος του επιχειρηματία που περιέλουσε τον άντρα της με βενζίνη και του έβαλε φωτιά στην ταβέρνα τους, στη Λέσβο. Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση των διατάξεων περί ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 49χρονης γυναίκας, Αναστάσιο Χατζηγιάννη πρόκειται για μια τραγική φιγούρα, μια μάνα που έχει χάσει δύο παιδιά και βρήκε διέξοδο στο αλκοόλ και σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για να μπορέσει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από το οικογενειακό δράμα.

Ο δικηγόρος διέψευσε τους ισχυρισμούς συγγενών του θύματος ότι μετά την πράξη της η 49χρονη εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχείρηση. Τόνισε ότι όταν η 49χρονη συνειδητοποίησε τι είχε κάνει στον άντρα της, άρχισε να σβήνει τη φωτιά ενώ στη συνέχεια σκέπασε τον άντρα της με μια χάρτινη κούτα κι όταν έφτασε το ΕΚΑΒ μετέβη και η ίδια στο νοσοκομείο όπου παρέμενε έξω από την εντατική μέχρι που παρενέβη η αστυνομία και την οδήγησε στο αστυνομικό Μέγαρο. Η γυναίκα πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Σοβαρά τα εγκαύματα του επιχειρηματία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματίας που το απόγευμα της Πέμπτης, έπεσε θύμα επίθεσης από τη σύζυγό του, η οποία τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά μέσα στο ουζερί που διατηρεί στην Μυτιλήνη.

Ο άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Αμέσως υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα κυρίως από τη μέση και πάνω, δηλαδή στον λαιμό και τον θώρακα, τα οποία αξιολογούνται από τους γιατρούς ως τα πιο ανησυχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί της ΜΕΘ εγκαυμάτων (που λόγω ανακαίνισης φιλοξενείται προσωρινά στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου), έδωσαν «τιτάνια μάχη» προκειμένου να σταθεροποιήσουν μερικώς τον άντρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με μηχανικό αερισμό.

Τα επόμενα 24ωρα αξιολογούνται ως τα πιο κρίσιμα καθώς το θύμα φέρει σοβαρά εγκαύματα, δευτέρου και τρίτου βαθμού, που καλύπτουν το 50% της έκτασης του σώματός του.

«Η κόρη μου έπινε μετά τον θάνατο των παιδιών της»

Ο πατέρας της 49χρονης μίλησε για τα προβλήματα με το αλκοόλ που αντιμετωπίζει η κόρη του, μετά την απώλεια των παιδιών τους και για τους καβγάδες με τον σύζυγό της. «Έπινε βότκα και ούζο. Γκρίνιαζαν κάθε λίγο… Δεν ήταν για να χωρίσουν, αλλά μάλωναν και γκρίνιαζαν κάθε λίγο με τον άντρα της στο σπίτι, επειδή έπινε», είπε ο πατέρας της κατηγορούμενης. Όπως ανέφερε, η 49χρονη ξεκίνησε να πίνει μετά τον θάνατο των παιδιών της και παρά τις παραινέσεις του ίδιου, δεν σταμάτησε.

«Ήθελα να την πάρω να δω τι έγινε, αλλά το κινητό της το έχουν πάρει μέσα στο ψυχιατρείο και δεν το σηκώνει», πρόσθεσε κι εξήγησε πως έμαθε από τον γιο της όσα έχουν συμβεί. «Τον γαμπρό μου τον πήγαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με εγκαύματα… Μάλλον πιωμένη ήταν», κατέληξε ο πατέρας της 49χρονης.

Η αδερφή του θύματος μίλησε για καυγάδες και για ζήλια ανάμεσα στο ζευγάρι. «Του έλεγα Γιάννη «χώρισε». Έλεγε το βράδυ πως θα πάει στο σπίτι για τη γκρίνια της και πολλές φορές κοιμόταν στο μαγαζί. Η γυναίκα έπινε και τον ζήλευε. Ζήλευε τη γυναίκα που ήταν στο μαγαζί. Ο αδερφός μου νόμιζε ότι ήταν κρασί και δεν μπόρεσε να το αποφύγει με αποτέλεσμα να του βάλει φωτιά», λέει η αδερφή του θύματος.