Δίκτυο τηλεματικής για την αστική συγκοινωνία στο Νέο Ρύσιο

Νέο Ρύσιο

Ξεκινά από σήμερα (6/11) η λειτουργία – Σε πραγματικό χρόνο η ώρα αναμονής για τα λεωφορεία

Στο δίκτυο της τηλεματικής για την αστική συγκοινωνία βρίσκεται από σήμερα το Νέο Ρύσιο του δήμου Θέρμης κι έτσι κάτοικοι και επισκέπτες στην περιοχή θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την ώρα αναμονής στη στάση, μέχρι τη διέλευση του λεωφορείου.

Την εγκατάσταση των δύο ιστών για το δίκτυο τηλεματικής και των στεγάστρων, αξίας 20.000 ευρώ, στις στάσεις «Αρετσού» και «ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου», από όπου διέρχονται τα λεωφορεία της γραμμής 87, πραγματοποίησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος«Sustainable Urban Neighbourhoods – Research and Implementation Support in Europe» (εν συντομία «Sunrise»), του ευρωπαϊκού προγράμματος «Horizon 2020».

Οι δύο ιστοί, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ, είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν με φωτοβολταϊκό σύστημα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν στέγαστρα σε δύο στάσεις λεωφορείων, βελτιώνοντας για το επιβατικό κοινό τις συνθήκες αναμονής του αστικού.

Της εγκατάστασης των δύο αυτών ιστών τηλεματικής προηγήθηκε η τοποθέτηση 30 ειδικών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος του Νέου Ρυσίου και η τοποθέτηση φωτεινών πινακίδων ορίου ταχύτητας στις εισόδους της περιοχής και πλησίον του 2ου Γυμνασίου Θέρμης. Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, θα ακολουθήσει η πρόσθετη σήμανση, οριζόντια και κάθετη, έξω από το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, στο πλαίσιο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ εκπαιδεύει τους αρχιτεχνίτες του (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *